Diskuse na téma Zázvor - vaříte z něj?

Ahooj, máte nějaké super recepty se zázvorem? Včera jsem dělala kuřecí kousky se zázvorem a česnekem, je to výborné a hledám další recepty, teď na podzim bych nejradši dávala zázvor uplně do všeho :-) Ale chybí mi vyzkoušené věci, poradíte? *1*

Milada 01.12.2023

Aktuálně na něj nedám dopustit v čaji. A dělala jsem si i hřejivou šťávu na zimu.

Markéta 15.06.2023

Miluju zázvor, hlavně čaje, limonády, ale nevadí mi ho dát i do jídla.

Ary 17.05.2023

Miluju zázvor v létě i v zimě, limonády, čaj :-)

Markéta Ary 15.06.2023

Mám to úplně stejně, kolikrát se mi podařilo si i podráždit i krky, jak jsem si to blbec udělala ostrý. Ale v zimě zas pěkně zahřeje a když marodím, tak taky dobrý pomocník.

Livka77 12.04.2023

Zázvor využívám do čaje a v zimě pak dělám zázvorové shoty i pro kamarády. To je nakopávačka a na zimní období, kdy otlik vitamínů nemáme za mě skvělé. Jinak si občas přidám i létě do zeleninový/ ovocných štáv nebo vody s citronem. Do jídel pak nedávám, tam ho ráda nemám.

Jarka 26.08.2021

Zázvor mám ráda, ale jenom do čaje a nebo limonády, jinak v kuchyni ho neužiju.

Laugher 07.01.2017

Podívejte na stránku Prima Fresh

DoMiNka 21.02.2015

ve velkém ;-), dávám přednost ,,domácím lékařům,, před chemií

konatovka 30.01.2015

Ze zázvoru si vařím čaj proti nachlazení.*1*

jura 29.01.2015

Zázvor je prima věc, zajímavě okoření - navoní masovozeleninové vývary, šoulet bez zázvoru by nebyl mňam... Takže : nejen čaj !

lusy 22.12.2014

cibulový sirup je velmi dobrý na vykašlávání jak dětem nám ho dělala babička a příprava není vůbec složitá, prostě se nakrájí cibule, zasype se práškovým cukrem a dá se na teplé místo, šťáva kterou cibule pustí se pije a je velmi chutná.

gabcapatis lusy 28.01.2015

Já právě četla, že je to dobré na chřipku, průdušky a tak :) a jsem rozhodnutá, že až příjde nějaký problém, tak ho taky zkusím :) ještě jsem našla recept na cibulové víno, tak o víkendu vyzkouším :)

darda3 15.12.2014

zázvorovicu moc ráda vyzkouším, zní to velmi chutně a zdravě, ale místo čerstvého zkusím použít ten můj sušený co mám.

soukromý věřitel nabídka úvěr 06.12.2014

Potřebujete úvěr pomoc? Už jste hledali, jak získat přístup k soukromému úvěru věřitele? Potřebujete levný úvěr na nízké rychlosti? Pokud ano, tady je vaše šance získat úvěr. Jsme kontaktovat na rashidloanfirm@yahoo.com.

Zázvor používám každý den,zlepšila se mi imunita.Dříve jsem stále marodila a nyní tak jednou za rok.A i průběh je mnohem lehčí.Takže zázvor určitě ANO:-):-):-)

gabcapatis cibulinecka 22.12.2014

Cibulinečko, když tak vidím tvou přezdívku a diskuzi na téma, kdy nějaká potravina pomáhá s uzdravováním, měla jsi už někdy cibulový sirup? :-p Objevila jsem na něj recept na internetu a docela mě to překvapilo a zaujalo, jak to může být jedlé? :D

hranicar gabcapatis 29.01.2015

je to jedlé a pomáhá to. :) léty ověřeno

mirda 24.11.2014

Zázvorovica- potřebujeme-1litr slivovice, 2 citrony,zázvor, tekutý med.Zázvor nastrouhat na hrubém struhadle a zalít vřící vodou,vymačkáme dva citrony.Slivovici vlejeme do vhodné nádoby.Do toho přecedíne šťávu ze zázvoru a citronovou šťávu a med dle chuti.Vše dobře promícháme a užíváme.

Pavla7 24.11.2014

do čajíku dáváme čerstvý zázvor ale do ostatních receptů také? Nebo dáváte ten sušený? Jak se to cenově pohybuje? Zatím jsem si podívala pouze nabídku na ramdam.cz od dardy.

Daysulinek 21.11.2014

já ze zázvoru moc nevařím, ale tady v tom článku o jídle, které prospívá imunitě jsou 2 recepty na zpracování zázvoru, třeba budou dobrý :) http://www.svet-zdravi.cz/clanky/potraviny-posilujici-imunitu

lucie 19.11.2014

my si ze zázvoru děláme domácí sirup, je velmi dobrý jak v zimě tak v létě, navíc zázvor pomáhá při trávení :) také využívám zázvor v různých receptech, ať už spomímané polévky ale také dělám mrkvovo -zázvorové lívance, jsou velmi chutné, dávám do nich sušený zázvor bez glutamanu. Oblíbená polévka: na olivovém oleji osmažíme dozlatova cibulku a mrkev, nakrájenou na malé kousky. Restujeme 5 minut. Přidáme lžičku sušeného zázvoru. Zalijeme to vše 1,5 litry vody a když voda sevře, přidáme 2 kostky zeleninového bujónu. Když bude mrkev měkká rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme citronovou šťávu a můžeme jíst :)

marienka34 31.10.2014

Já znala vždycky také jen zázvorový čaj, ale přítel je velký milovník zázvoru, takže se učím nové recepty.. narazila jsem na hodně zajímavé. Pro podzimní období se vám bude určitě hodit výborný recept na dýňovou polévku se zázvorem. Stačí nakrájet oloupanou dýni s cibulí na větší kostičky, česnek a zázvor na malé kostičky, vše smíchat v pekáči s rostlinným tukem a péct 30 min. při 190 stupních. Jak to chytne zlatohnědou barvu, přiliju horký vývar. Tady se přiznám, že používám občas rychlejší variantu a dám tam gelový bujon. Osobně mi moc chutná ten zeleninový od Knorru. Nechám odvařit usazeniny a pak polévku propasíruju. Dochutím podle sebe solí, pepřem a já přidávám ráda ještě smetanu:-)

Pavla7 23.10.2014

můžeš nám tu dát nějaký recept? Kromě zázvorového čaje jsem nic jiného se zázvorem nedělala. Kolik stojí ten sušený?

darda3 19.10.2014

Ahojte, zázvor používám při vaření, zkouším různé nové recepty. Zázvor kupuji mletý nebo celý ale sušený. Mám ověřený obchod, kde vím, že je to čerstvé, krásné voňavé a bio :) zkuste i vy http://ramdam.cz/sortiment.htm mají koření na jaké si jen vzpomenete a jejich kořenící směsy super urychlují vaření :)


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat