Náš banánový dort se stane na vašem stole opravdovým hitem. Každé sousto se v ústech jenom rozplývá, ale přitom vás nebude stát příliš námahy.
Kdo by netoužil po tom být v očích vlastní rodiny, ale i každé návštěvy, cukrářskou bohyní? Ve skrytu duše – zvlášť, když ke kávě nemáte zrovna co nabídnout – asi občas každý z nás. A právě pro uspokojení vašich tajných přání a ohromení všech u stolu máme pro vás recept na božsky vláčný banánovo-pudinkový dort. Všichni u stolu budou nadšení, ale jen vy budete vědět, že je jeho příprava velmi snadná.
Banánovo-pudinkový dort
Ingredience
4 bílky
4 žloutky
170 gramů cukru
1 lžíce hnědého cukru
120 gramů rozpuštěného másla
120 gramů rozmačkaného banánu
150 gramů mouky
480 ml mléka
Moučkový cukr
Příprava
1. Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme bílky dáme a ušleháme dotuha.
2. Do druhé mísy přidáme žloutky a cukr. Na nejvyšší otáčky ručním mixérem vyšleháme do pěny. Trvá to přibližně 5 minut.
3. Rozmačkáme banány a rozpustíme máslo. Spolu s hnědým cukrem, moukou a mlékem přidáme do vyšlehaných žloutků.
4. Nakonec přidáme tuhé bílky a opatrně vmícháme.
5. Poměrně tekuté těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme při 180 stupních 40 minut.
6. Po vyjmutí necháme dort lehce vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
7. Při servírování můžete znovu pocukrovat a ozdobit plátky banánů.
Nejlepší trik na oddělení vajec
Pokud se vám podaří vyklepnout do micky vejce celé, ale přitom potřebujete oddělit žloutek, použijte k tomu prázdnou PET láhev. Tu vezměte a stiskem ruky z ní vytlačte trochu vzduchu. Stále stlačenou přiložte otvor láhve na žloutek a stisk uvolněte. Tím se vytvoří podtlak, který následně vtáhne žloutek do láhve.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-blitzrezept-bananen-pudding-kuchen
Sledujte nás na sociálních sítích: