Prostreno.cz

Recept na protizánětlivý džus

Většina dnešních nemocí je způsobena zánětem. Zánět poškozuje buňky a stěny tepen a může způsobit nejrůznější problémy, včetně chronických zánětlivých stavů, jako jsou kardiovaskulární onemocnění a artritida. Jedním z nejlepších způsobů, jak snížit zánět, je konzumace protizánětlivých potravin.

Tento recept na protizánětlivou šťávu je dokonalou směsí, která pomáhá podporovat přirozenou obranyschopnost vašeho těla a snižuje zánět – navíc je naprosto vynikající!

Klíčové ingredience

Některé z nejlepších přírodních protizánětlivých nápojů přicházejí ve formě čerstvých šťáv. Odšťavňování jako pomoc na záněty a hubnutí je v dnešní době velmi populární, ale je také důležité, abyste zvolili správnou kombinaci potravin. 

Ananas a zázvor

Pravděpodobně jste slyšeli o účincích ananasu a ananasové šťávy při zánětech díky vysokému obsahu bromelainu.  Stejně jako zázvor, má silné antioxidační a protizánětlivé schopnosti. Mohou dokonce pomoci snížit bolest svalů po intenzivním tréninku.

Jablko a citron

Kromě své lahodné chuti je také bohatým zdrojem kvercetinu, přírodního antihistaminika a protizánětlivých látek. Extrakt z citronové kůry snižuje zánět související s artritidou. Takže při přípravě tohoto protizánětlivého džusu rozhodně použijte celý citron – včetně kůry!

Jak vyrobit protizánětlivý džus

Pokud máte po ruce odšťavňovač, zabere tento recept od začátku do konce jen pár minut.

Ingredience

4 stonky řapíkatého celeru

½ okurky

1 šálek ananasu

½ zeleného jablka

1 šálek špenátu

1 citron

1 kousek zázvoru

Návod na přípravu

Jakmile budete mít všechny ingredience připravené, jednoduše je postupně vložte do odšťavňovače. Pak konečný produkt rychle zamíchejte a můžete si ho vychutnat! Pamatujte, že čerstvé protizánětlivé nápoje, jako je tento, je nejlepší vypít okamžitě. Tak na zdraví! (Doslova.)

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat