Velký přehled džínů: Znáte všechny střihy? A který sedne vám?

Bootcut, flared, mom jeans nebo rovnou girlfriend jeans. Nákup džínů je mnohem jednodušší, když rovnou víte, se kterým typem kalhot máte tu čest. Pokud nemáte terminologii dokonale zvládnutou, nevadí. Máme pro vás tahák!

Stačí se podívat na cedulku a bude vám jasné, co od oněch džínů čekat. Připravili jsme pro vás přehled, který vám výrazně usnadní nákup. 

Super skinny

Seznamte se s nejužším typem džínů. Dvojitá „eska“ těsně obepínají nohy, a protože mají vyšší elasticitu, hodí se převážně pro štíhlé ženy. Doporučujeme zůstat u moderního vyššího pasu, který krásně vymodeluje a prodlouží postavu. Snížený pas + úzký střih sedí snad jen vysokánským modelkám. 

Slim/Skinny

Slimky nebo skinny (bez přívlastku super) sluší překvapivě i křivkám. Opět se vyhněte sníženému pasu (opticky zkracuje postavu!), a pokud máte plné tvary, zůstaňte u tmavší varianty. Důležitá je i zmiňovaná elasticita. Pokud jsou džíny příliš elastické, neutajíte v nich vůbec nic. Pakliže nemáte úplně štíhlé nohy, volte pevnější - klasický denimový - materiál a nikoli jeggings, tedy jakousi kombinaci džínů a legínů.

1. Super skinny, H&M, 599 Kč, 2. Slim, Mango, 479 Kč,
3. Straight, Esprit, 1999 Kč, 4. Bootcut, Esprit, 1 499 Kč.

Straight

Rovně střižené džíny patří ke klasice, která neomrzí. Nosí se převážně v užší variantě. Pozor, k trendům letošního roku patří výrazné zkracování nohavic. Zatímco kotníková délka může být stále lichotivá, u čehokoli kratšího musíte počítat se zkrácením postavy. Pokud tedy neměříte metr osmdesát, „cropped“ typům se vyhýbejte obloukem.

Bootcut

Rovné džíny se pod koleny začínají mírně rozšiřovat. Jak vyplývá z názvu, kalhoty byly původně zamýšlené k botám, které měly částečně překrývat. Bootcuty sluší ženám s plnějšími křivkami, které mají výrazné boky, nosit je doporučujeme opět ve verzi s klasickým nebo vyšším pasem. Přestože momentálně nepatří k nejoblíbenějším, jde o klasiku, která nestárne.

Flared

Hit sedmdesátých let je zpátky. Zvony jsou letos obrovským hitem a dobrou zprávou je, že v kombinaci s vyšším pasem krásně prodlouží postavu. Vyzkoušet je tedy mohou i ženy s nižší výškou. Míra rozšíření nohavic se přitom různí, závisí jen na vaší odvaze a postavě.

1. Flared, Mango, 469 Kč, 2. Mom Jeans, Asos, 1 280 Kč,
3. Boyfriend, Mango, 899 Kč, 4 Girlfriend, H&M, 899 Kč.

Mom jeans

Máminy džíny v podstatě kopírují trend počátku devadesátých let. Pamatujete, jaké střihy se nosily? Nohavice neobepínaly nohy a pas byl pěkně vysoký. Stačí si vzpomenout na holky z Beverly Hills! Džíny snesou ženské křivky, pro vyloženě plnější postavu bychom je ale nedoporučili.

Boyfriend jeans

Po mámě se přesuneme k džínům, které připomínají ty z šatníku vašeho partnera. Boyfriendy jsou v kurzu už několik sezon a jako jedny z mála mívají snížený sed. Co se týče výšky pasu, seženete klasické i ty, které v podstatě visí na bocích. Boyfriendy sluší štíhlým ženám a příliš nekorespondují s širokými boky. Ideální jsou pro rovnou, téměř klučičí postavu.

Girlfriend jeans

Po oblibě boyfriendů přišly džíny s názvem „girlfriend“. Ty jsou v podstatě alternativou boyfriendů, jsou ovšem mnohem lichotivější. Přestože jsou podobně ležérní a uvolněné, sed není tolik nízký a nohavice jsou užší. Ve výsledku tím pádem vypadají více žensky. Tyto džíny nevyžadují vyloženě štíhlou postavu, pokud ale máte široké boky, budete jich muset ozkoušet více. Objevit ty, které korespondují s křivkami a dobře sedí, není jednoduché.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat