Historie podprsenek za 3 minuty. Buďme rády, že žijeme teď! (VIDEO)

Ačkoli podprsenky jako takové, tedy v podobě, jaké je známe nyní, nemají nikterak dlouhou historii, neznamená to, že odívání hrudníku naši předkové neřešili.

Jak se vyvíjely trendy právě v této oblasti? Na tuto otázku vám odpoví následující video.

Zatímco ve starověkém Římě si ženy vystačily s pruhem látky, kterým svá ňadra omotaly, od 16. století přišly na scénu korzety.

Dvacátá léta minulého století zrovna neoslavovala ženské vnady, a tak podprsenka byla nikterak výrazným kouskem oděvu. Jak se ale blížila ke svému závěru, začaly módní návrháři klást důraz i na podprsenku jako na prádlo, které může krásně zvýraznit přirozené ženské tvary. Třicátá léta už myslela i na oporu pro prsa.

V padesátých a šedesátých letech vládly velmi výrazné podprsenky, často tvarované tak, aby ňadra opticky zvětšovaly a patřičně je nadzvedávaly.

Konec šedesátek přinesl uvolnění i ve spodním prádle – podprsenka se musela tvářit, že vlastně ani neexistuje. Sedmdesátá léta zaznamenala novinku – sportovní podprsenku!

A začátek devadesátek znamenal malou revoluci – push-upku! První desetiletí nového století pak přinesl „chytrou podprsenku“, tedy z paměťové pěny, která nejen poskytuje perfektní podporu pro ňadra, ale reaguje i na tělesnou teplotu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat