Zorganizujte svůj šatník za 15 minut

Občas se stane, že i přes veškerou snahu o pořádek začne naše šatní skříň vypadat, jako by v ní vybuchla bomba. Nastolit v ní opět pořádek bývá docela zdlouhavé a nijak populární. Přitom stačí dodržet pár pravidel a máte uklizeno za pár minut.

Ať už máte jen malou šatní skříň, nebo velkou šatnu, udržet v ní pořádek dá často práci. Dopřejte svému oblečení generální úklid, není to nic namáhavého.

1.    Probírka

Zná to každý – koupíte si z důvodu, který vám v budoucnu není tak docela jasný, nějaký kousek, o němž po vybalení doma naprosto jistě víte, že ho nikdy nevezmete na sebe. A tak ho uklidíte s tím, že se třeba bude někdy hodit. Nebo si schováváte pět let kalhoty v naději, že se do nich jednou opět vejdete.

Jenže s tímhle přístupem daleko nedojdete. Takže, než se pustíte do úklidu šatníku, položte si následující 3 otázky:
a)    Měl/a jsem to za poslední rok na sobě?
b)    Sedne mi to?
c)    Líbí se mi to?

Pokud na jedinou z těchto otázek odpovíte „ne“, vezměte dotyčný kus oblečení a dejte ho na hromádku věcí určených do kontejneru na textilie. Takové kousky už totiž na sebe nikdy nevezmete. (Čtěte také: Buďte kočka i ve spodním prádle. Tohle teď frčí!)

2.    Třídění

Teď, když jste se zbavili nepotřebných věcí, nastává čas na organizaci. Srovnejte oblečení podle druhu – kalhoty dejte ke kalhotám, sukně k sukním, košile ke košilím atd. Pokud byste si chtěla vyhrát, můžete jednotlivé kousky ve vytvořených skupinkách srovnat i podle barev, usnadní vám orientaci v nich. Pak ve skříni řaďte oblečení podle frekvence, s níž ho nosíte. Nejfrekventovanější kousky byste měli mít vždy po ruce.

To samé platí i pro boty a doplňky. Uchováváte-li je v krabicích, pečlivě boxy označte, abyste je nemusela přehrabovat pokaždé, když hledáte například lodičky nebo tenisky. Dospod patří sezonní boty, navrch univerzální. (Čtěte také: Boty, botky, botičky: Jak si vybrat ty pravé?)

3.    Budoucnost

Stav vašeho šatníku se bude určitě v budoucnu měnit. Počítejte v něm proto i s místem na další oblečení a boty. Vyhnete se tak přetékajícím skříním a nepřehlednému chaosu, které by mohlo vršení dalších věcí bez ladu a skladu přinést.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat