Návyky, kterými škodíme své kráse! Děláte je také?

I když si myslíte, že děláte vše pro perfektní hygienu, někdy méně může znamenat více. Máme pro vás ty nejčastější chyby. Kterou děláte vy?

1. Podceňujete hydrataci

Hydratace je stále omílané téma, ale základem pěkné pružné pokožky je mazat, mazat a zase mazat. Udělejte si každý den pár minut čas na sebe a věnujte se celému tělu. Nejlepší je použít tělové mléko hned po sprše, kdy je vaše pokožka ještě vlhká.  A také nezapomeňte tělo namazat i ráno, než odejdete do práce. Vaši péči si zaslouží.

2. Horká sprcha

Pokud se těšíte domů na horkou sprchu, tak na ni zase rychle zapomeňte. Sprcha by neměla trvat víc než deset minut a rozhodně byste celou tu dobu neměli stát pouze pod horkou vodou. Tedy pokud se chcete vyvarovat problémům se suchou a svědící kůží. Právě dlouhotrvající horká sprcha vůbec neprospívá naší pokožce.

3. Používáte mycí houbu?

Zůstaneme ještě u koupání. Pokud používáte mycí houbu, tak i ta má své hygienické návyky. Pokud po použití houbu jenom zavěsíte na háček a odcházíte, tak to není vůbec dobré. Věřte, že vytváříte prostor pro šíření nebezpečných bakterií. Po každém sprchování je třeba houbu zvlášť umýt mýdlem a pořádně vyždímat. Můžete ji i občas prolít horkou vodou.

4. Mytí vlasů má svá pravidla

Zejména během léta máme tendenci si každý den mít hlavu. Nechceme přece přijít do práce s mastnými vlasy. Ale ani tohle není nic dobrého. Právě co nejčastějším mytím se vám vlasy budou ještě více mastit. Pro začátek je zkuste mýt obden a raději si pořiďte kvalitní suchý šampon. Případně se poraďte se svým kadeřníkem, v dnešní době máte spoustu možností.

5. Turban na hlavě

Také si po umytí vlasů automaticky vytvoříte na hlavě turban z ručníku? Chyba! Podle odborníků tak napomáháte, aby se vaše vlasy zauzlovaly a lámaly. Místo toho byste z nich měla vodu jemně nasát do ručníku. Také nechoďte spát s mokrými vlasy, váš polštář se nasákne vodou a vaše hlava bude celou noc jak v pařeništi. Myjte si vlasy s předstihem, než půjdete spát.

6. Intimní hygiena

Alespoň jednou denně bychom si měli dopřát sprchu, kdy si důkladně očistíme i intimní partie. Velkou chybou mnoha žen je, že při samotném sprchování nevěnujeme této části velkou pozornost, a co je také špatně, používáme nevhodné prostředky. Pro intimní hygienu je třeba mít vyhrazená speciální mýdla, která nevysušují pokožku.

7. Sprcha po cvičení

Pro někoho samozřejmost, pro někoho ani ne… Čím déle odkládáte sprchu po fyzické aktivitě, tím více je vás nejen cítit, ale v první řadě dáváte prostor bakteriím, aby se na vaší pokožce ještě více množily a následně tak mohly vzniknout nepříjemné kožní problémy. Myslete na to při nejbližší návštěvě fitness centra a neodkládejte sprchu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat