Čím je nejlepší nanést make-up

Prsty, štětce, houbičky... Je mnoho způsobů, jak nanášet make-up. A každý z nich má své příznivce.

Který ze způsobů je však nejlepší pro vaši pleť?

Prsty

Tohle jsme určitě každá minimálně jednou vyzkoušela. Tato metoda je nejlevnější, v podstatě docela rychlá, ale nepříliš hygienická či efektní. Ruce jsou zdrojem bakterií, které si právě nanášením make-upu můžete zanést i na obličej a způsobit si zbytečně akné. Navíc od takového způsobu aplikace nemůžete čekat, že dosáhnete dokonale sjednocené pleti či překrytí nedokonalostí. Tento způsob si opravdu nechte, když nemáte nic lepšího po ruce.

Štětce

Štětce nepatří jen do rukou profesionálů, ale velký počet žen je každodenně používá. Štětec by rozhodně neměl chybět v žádné kosmetické taštičce. Hodí se na aplikaci pudrů, bronzerů a speciální jsou štětce i na make-up. Nanášení štětcem je více hygienické než prsty. Kromě toho je velkou výhodou štětců na make-up, že šetří čas a vaši peněženku. I když investice do něj ze začátku tak nevypadá, při nanášení make-upu právě štětcem zjistíte, že ho spotřebujete mnohem méně.

Při volbě štětců byste si rozhodně měla nechat poradit. Protože není štětec jako štětec! Jak to myslíme? Velkou roli hraje make-up, jaký používáte, tedy jeho hustota, a zároveň i typ vaší pleti. Hrubší štětce by měly používat ženy, které se snaží zakrýt akné či skvrny a mají hutnější make-up, naopak plošší jsou pro ty, které upřednostňují lehký BB nebo CC krém či tekutější make-up.

Houbičky a beauty blendry

Houbička je velká klasika, kterou jste jistě také měla či ještě máte. Většina vizážistů si houbičky nemůžou vynachválit a říkají o nich, že jsou účinnější než štětce. S houbičkou jde nanášení snadno a díky různým tvarům se dostanete do všech záhybů vaší pleti a lépe také překrývá akné.

Klasická houbička ale také prošla modernizací, a to v podobě takzvaných blenderů, kterým my v redakci dáváme jedničku. Pokud ho ještě nemáte, tak doporučujeme vyzkoušet, nepatří mezi nejlevnější, ale rozhodně jej oceníte. Blender, narozdíl od klasické houbičky, po namočení do vody zvětší svůj objem a tím urychlí vklepávání make-upu na větší plochu. Pleť po nanesení právě touto houbou působí mnohem rozjasněnější, sjednoceně a nevytváří se zbytečně hrubý film na vaší pokožce.

Rada na závěr

Ať jste příznivcem štětců nebo houbiček, vždy pamatujte na hygienu a nezapomeňte pravidelně čistit své beauty pomocníky. Obličej je velmi citlivý a přeci si nechce roznést akné či vyrážku po celém obličeji. Hlavně nezapomínejte, že ani jedno se rozhodně nepůjčuje kamarádce, mohlo by to být spíše za trest než k užitku.

Zdroj: https://www.wikihow.com/Apply-Makeup, https://www.ipsy.com/blog/how-to-apply-makeup







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat