Připravte svou pokožku na podzim už nyní

Léto pomalu končí a s přicházejícím podzimem nás čeká stále více chladných dní se sychravým počasím. Jak v tomto období pečovat o svou pleť, aby jí nic nescházelo?

Nemyslete si, že jen léto a zima znamenají zvýšené nároky na péči o pleť. Také na podzim naše pokožka vyžaduje dostatek pozornosti, aby jí nic nescházelo a vypadala stále svěže a mladistvě.

Krém s ochranným UV faktorem

Pokud krémy s UV faktorem po létě zavíráte do skříně s tím, že už je přeci nepotřebujete, děláte chybu. I když sluneční paprsky nejsou na podzim tak silné, UV záření poškozující naši pokožku je tu stále. Tak před ním pleť chraňte! Zajistíte jí – kromě snížení rizika onemocnění melanomem – také méně vrásek.

Olejová hydratace

Podzimní počasí může pleť nadměrně vysušovat, a tak je dobré sáhnout po účinném prostředku, který jí zajistí dostatečnou hydrataci. Skvělým pomocníkem, po kterém by většina z nás v létě nejspíš nesáhla, jsou pleťové oleje. Na trhu jich je k dostání spousta, určitě si vyberete ten, který je určený vašemu typu pleti.

Pravidelný peeling

Je až s podivem, kolik žen stále podceňuje peeling obličeje (ale i celého těla). Tak se k nim na podzim nepřidávejte! Peeling podporuje zdraví pleti, tvorbu nových buněk, jejich výživu, prokrvení pokožky apod. Jen si dejte pozor na příliš hrubé a ostré peelingové přípravky – účelem není pleť „ostrouhat“, ale jemně ji zbavit odumřelých buněk.

Vitaminová vzpruha

Poohlédněte se v obchodě po kosmetických přípravcích s vitaminem A (retinolem), případně po doplňcích stravy, které tento vitamin obsahují. Retinol totiž dokáže zmírnit projevy letního slunce na naší pleti (nejrůznější tmavé skvrny apod.).

Hedvábný polštář

Dopřejte si s příchodem podzimu i luxus v podobě saténového či hedvábného polštáře! Tradiční povlaky totiž pleť při spaní odírají a přispívají ke vzniku vrásek. To hedvábí nebo satén pleť pěkně hýčkají a přispívají tak k jejímu mladistvějšímu vzhledu. Tak proč si neudělat radost?

Zdroj: https://www.alive.com/lifestyle/4-steps-to-prepare-your-skin-for-the-fall/, https://www.hisandhersmag.co.uk/prepare-skin-autumn/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat