Za ucpané póry si pravděpodobně můžete sama

Trápí vás akné a černé tečky? Za tohle všechno mohou ucpané póry. Tento problém trápí spoustu žen. A často si k jejich vzniku přispívají ony samy. Nedopouštíte se také v některého z těchto pěti zlozvyků?

Neustále se dotýkáte obličeje

Během dne se každá z nás dotkne několikrát obličeje, ale některé z nás tak činí zbytečně často. Nepatříte k nim také? Prsty si totiž na obličej přenesete spoustu bakterií, virů, nečistot, nejrůznější alergeny… A to vše může vést k ucpávání pórů.

Nedostatečně obličej odličujete

Odstranit každý večer dokonale make-up z pokožky obličeje je v péči o pleť naprosto klíčové. A proto je s podivem, kolik žen odličování podceňuje. Nebuďte jedna z nich!

Nepoužíváte peeling

Odličovač z pokožky odstraní zbytky make-upu, ale nezvládne si poradit s odumřelými buňkami. K tomu je třeba peeling. Vyberte si na obličej nějaký opravdu jemný, abyste pleť nepoškrábala!

Používáte nevhodný make-up

Nejen krémy jsou rozděleny podle typu pleti. Platí to i o make-upech. Ten pro problematickou pleť by měl být lehký, jemný. Příliš hutné a olejové podklady mohou k ucpávání pórů přispívat.

Nepoužíváte speciální krémy

Trápí-li vás rozšířené a ucpávající se póry, používejte krémy či gely, jež umějí póry zmenšit. Nedostane se do nich tolik nečistot a navíc nebudou tak viditelné.

Zdroj: https://gulfnews.com/photos/lifestyle/4-skincare-mistakes-to-avoid-for-healthy-skin-1.1580218749471, https://themomsco.com/blog/2020/11/12/10-common-skincare-mistakes-to-avoid/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat