6 základních chyb v líčení. Neděláte je také?

13.12.2016 | Krása a móda

Za nejzákladnější a nejčastější chybu, kterou dělají ženy v líčení, stále platí špatný výber odstínu make-upu. Je to pochopitelné, jelikož většinu žen nikdy neučili profesionálové. Stačí ale trocha snahy a určitě se tak dokáže naučit každá žena, jaký odstín sedí přímo jí.

V dnešní době se díky sociálním sítím hodně zvýraznily rozdíly v tom, jak k líčení přistupují mladé slečny a generace jejich maminek. Zralejší ženy jsou vesměs díky pohodlnosti a nadhledu v líčení mnohem laxnější, líčení se nevěnují, a když, lpí ke své škodě na zažitých streotypech. Naopak některé mladé dívky až obsesivně sledují instagram, vlogují, lačně skupují dostupnou dekorativní kosmetiku, snaží se napodobit své make-up modly a radostně dál sdílejí selfies a komentují si je navzájem. Z make-upu se za tu dobu stal výrazný sociální fenomén.


Líčení není žádná věda.

Chcete se naučit správně líčit? Na osobních kurzech Make-up Institute Prague se snaží vycházet vstříc všem svým klientkám a věnují se jim individuálně tak, aby jim líčení přineslo radost a naučily se samy sebe správně líčit. Něco jiného očekává uspěchaná manažerka nebo maminka na mateřské, která se potřebuje rychle a efektivně nalíčit. Tyto klientky naučí efektní rychlomakeup, proberou a doplní jim taštičku s líčidly. Na druhou stranu teenagerkám a dvacítkám, které líčením žijí, nabízí trénink na téměř až profesionální úrovni. Vyzkouší si v praxi samy na sobě vše, co vidí na Youtube, ale pod dohledem zkušené lektorky. Navíc si z jejich profi obchůdku Makeuphouse.cz mohou odnést do sbírky skutečné maskérské vychytávky, ke kterým by jinak nepřišly.

Tým Make- up Institute Prague dal dohromady 6 nejčastějších chyb na základě poznatků z osobních kurzů, které organizují na míru dvěma skupinám klientek. První je řekněme ta konzervativnější, pohodlnější, zralejší, druhá se o líčení zajímá hodně aktivně, ráda experimentuje a miluje trendy. Rozumí oběma.

1. Obočí


Naučte se, jaké barvy jsou pro vás ty pravé.

Je veliká škoda, že si některé ženy obočí skoro vůbec nedokreslují, přitom pár tahů vhodnou šedohnědou tužkou nebo stínem, voskem nebo gelem ubere automaticky v pár vteřinách deset let! Na druhou stranu, extrém "instagram eyebrows", vedené navíc ne úplně šikovnou ručkou, není vždy slušivý. Tento trend došel tak daleko, že se dokonce pro tento styl obočí prodávají šablony, ale to opravdu není nic, co bychom potřebovaly nosit. Co si budeme povídat - hranaté, tmavé, moc blízko u sebe, ve špatném úhlu, nesouměrné, nebo také vůbec žádné a dokreslené... Na kurzu se naučíte vytvarovat správně obočí podle maskérských pravidel.

2. Zářivá pleť

Pod tímto pojmem si představujeme moderní lehké, šťavnaté líčení, které zbytečně nezvýrazňuje texturu pleti a vrásky. Lehký, ale zároveň dobře krycí podklad s použitím lehké fixace a hedvábným finišem. Vše vyrobeno novými technologiemi, které zajistí ten správný odraz světla tak, abychom vypadaly mladě a svěže. Občas to ale nestačí a po vzoru instagramu je třeba na patřičná místa nanést zázračný rozjasňovač plný jemného třpytu - na horní části lícní kosti, nosu, horního rtu - nádhera, sexy svěží look mávnutím proutku. Ale pozor, jakmile se lehký dotyk změní v metalický nános, je zle. Na mastnou, porézní pleť a zralejší pleť ve velkém množství prostě nepatří. V tomto případě je mnohem lepší použít tekutý rozjasňující concealer na prosvětlení a třpytkám se vyhnout.

3. Výběr štětců


Bez šikovných pomocníků se neobejdete.

Mnoho žen se o kosmetické štětce buď nezajímá vůbec, nebo mají v lepším případě jeden na pudr, možná druhý na tvářenku a na oči používají pěnový miniaplikátor z paletky očních stínů. V principu to stačí, ale v dnešní době je už možné vybrat si šikovné kvalitní nástroje, které náš vzhled opravdu posunou, při pravidelné údržbě a dezinfekci dlouho vydrží, a existují dokonce i v cruel-free a vegan kvalitě. Kvalitní štětec musí něco vydržet, měl by být příjemný k pleti, neměl by začít pelichat po pár použitích a rovněž násada by neměla začít hned vypadávat. Toť vše, nic víc a nic míň. Nezapomeňte štětečky vždy dobře vyprat a vydezinfikovat, i když jde o štětce, které používáme jen pro sebe.

4. Aplikace make-upu

Stále vede pouhé rozetření prsty, které nemá ani výdrž, ani bezchybný finiš. Snaží se to klientky odnaučit - nic proti dokonalé aplikaci prsty správnou technikou, ale to už je trochu vyšší dívčí. Na výsluní se nám naštěstí vrátila houbička na make-up - beauty blender, která je pro zralejší nebo mastnější pleť až zázračným pomocníkem, aplikace je neuvěřitelně rychlá a bezchybná. Make-up se tak krásně do pleti zapracuje a zafixuje. Na kurzech Make-up Institute učí klientky používat různé techniky aplikace, různé tvary štětců pro různé textury make-upu, správné použit í beauty blenderu tak, aby makeup ve finále vyhlížel co nejpřirozeněji a zároveň plnil svou zkrášlující funkci.

5. Konturování a tvářenka


Nebojte se výrazných barev na rtech.

Pár doteků konturovacím bronzerem učiní zázrak, není třeba se bát. Jen opatrně na odstín, vyhněte se rezavým, cihlovým a třpytným, je lépe najít příjemný matný, neutrální až chladnější odstín, který tvář opravdu vymodeluje. Nezaměňujme ale s tvářenkou, ta patří jako svěží dotyk růžové nebo broskvové na jablíčka tváří, nikoli pod lícní kost jako tvrdá kontura.Návody na výrazné konturování obličeje tmavšími a světlými krémovými makeupy patří na sociálních sítích mezi zdaleka nejsledovanějš, ale pokud tyto trendy někdy napodobíme a nedáme si pozor, můžeme se dočkat vyděšené reakce okolí. Nános, který vypadá na webkameře dokonale, je naživo v našich zeměpisných šířkách nenositelný. A to si hodně dívek neuvědomuje.

6. Rtěnka

Konturovací tužka v barvě rtů je základ líčení, stále na ni zapomínáme, i když pak stačí jen dodat trochu balzámu nebo jemné rtěnky a je to celé o něčem jiném. Rovněž by se mělo používat více výrazných rtěnek, není čeho se bát v každém věku - nemusíme nosit vysloveně rudé rty, tento podzim se objevily překrásné a slušivé odstíny skořicové, vínové, švestkové. Hitem jsou matné tekuté rtěnky například od značky NOTE. Pro mladé dívky asi první volba, zralejší ženy musí být opatrnější a spíš se vyhnout jak perleti, tak suchému matu.

Článek by vytvořen ve spolupráci s Make-Up Institute Prague - prestižní make-up školou, která nabízí kurzy pro širokou veřejnost, začátečníky i pro pokročilé vizážisty. V týmu lektorů jsou top čeští i zahraniční make-up artisté. Škola nabízí pomoc s uplatněním se po kurzu v rámci agentury pro vizážisty. Velkou výhodou je nezávislost na make-up značkách, máte tak jistotu, že v Make-Up Institute Prague vám poradí to pravé pro vás.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat