Chraňte své vlasy efektivně během cvičení i po něm

Je pro vás cvičení drogou nebo cestou ke štíhlé linii? V pořádku, akorát vaše vlasy s vámi tuhle vášeň nebo nutnost nemusí sdílet. Jelikož pot je kombinace vody, soli a bílkovin, dejte si pozor na to, jak s nimi během tréninku zacházíte!

„Je to trochu paradox. Začala jsem zdravě jíst, zhubla jsem 13 kilo, ale na druhou stranu trpím nad svými vlasy,“ píše čtenářka Saša, jejíž vlasy jsou křehké, lámou se a taky ztratily lesk. V čem je chyba? Prvotně je nutné zamyslet se nad jídelníčkem, nicméně nejen on se může podepsat na kráse i zdraví toho, co dokresluje a zvýrazňuje vaši osobnost. Pokud i vy chodíte často cvičit, jsou vaše vlasy v ohrožení.

Ano, vaše prameny se mohou během fyzické aktivity poškodit. Jak to? Když se vlasy smáčí v potu, stávají se křehčími a zároveň rychleji ztrácí svoji barvu. (S tím souvisí i častější návštěva kadeřníka.) Věděli jste taky, že pot vysušuje pokožku hlavy a tím zabraňuje růstu nových vlasů? Je toho hodně, co se podílí na poškození či změně struktury vaší kštice. Pokud nechcete být za „vlasového teroristu“, osvojte si tyhle zvyky, ať vám zplihlé a poškozené vlasy nekazí celkový dojem.

Před tréninkem: prevence

Chcete-li chránit vaše vlasy, před tréninkem jim dopřejte kondicionér. Ten vytvoří bariéru mezi potem a prameny. Pokud chodíte cvičit ráno, a nestíháte, lze si výjimečně kondicionér nanést na noc, zabalit hlavu do folie po probuzení to všechno opláchnout a jít.

Během tréninku: pohodlí

Jste zvyklé stahovat si vlasy do těsného copu? To urychluje jejich poškození. Obstarejte si čelenku, malé skřipce, sponky a další vlasové doplňky, které za vaše vlasy nebudou tahat.

Po tréninku: rychlá akce

Experti na krásu a zdraví vlasů doporučují jít do sprchy po každém tréninku a vlasy umýt od slaného potu, který jim vyloženě neprospívá. Pokud to není možné, myslete aspoň na svoje konečky. Ty by měly být „zavlaženy“ stoprocentně. Nouzově se dá použít i suchý šampon ve spreji. Tyto produkty už dávno nejsou těmi, které vlasy slepí, nebo je zasypou bílým práškem, jenž nejde vyčesat. Suchý šampon vytáhne i veškeré pachy, což se po cvičení extra hodí. Navíc se vejde do každé kabelky.

Tip navíc: Vlasy si zaslouží hloubkovou péči aspoň jednou týdně. Také je vhodné nepřetěžovat je častým fénováním nebo žehlením.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat