Nejlepší způsob, jak opravit poškozené vlasy. Dopřejte jim bílkoviny

Suché a nudné vlasy bez života, které mají tendenci k lámání a vypadávání? Možná máte problém s proteinem. 90 procent lidských vlasů je tvořeno bílkovinami, ale styling a agresivní chemie jim nic nedarují zadarmo. Jak proteiny vrátit tam, kde chybějí?

Stylisté, dermatologové, a dokonce i některé celebrity, jako třeba Kim Kardashian, jsou posedlí léčbou bílkovinami. „Zesilují vlasy, chrání je před nadměrnou ztrátou vlhkosti a do značné míry opravují poškození,“ říká newyorská dermatoložka Francesca Fusco. Bílkoviny se přitom prodávají ve formě kondicionérů, laků na vlasy, sér nebo masek. Že jste o nich ještě neslyšeli?

Dodávka zdraví v každé kapce produktu

Léčba bílkovinami není žádnou novinkou, nicméně v posledních letech se poměrně rozmohla. V každém případě platí, že co vlas, to individuální přístup a intenzita ošetření. Paradoxně, pokud to s bílkovinami přeháníte, mohou na tom být vaše vlasy ještě hůř než před ozdravnou kúrou. V případě, že vás zajímá, jak to celé funguje, vyhledejte si informace o proteinovém ošetření. Rozhodně se nejedná o nic drahého, proteinové přípravky jsou dostupné všem.

Leckomu je však i té stokoruny za masku líto, a proto se snaží poradit si s pomocí přírody. V pořádku! Víte, který zázrak směle nahradí jakýkoli bílkovinový zázrak? Vejce či pouhý bílek s olivovým olejem. Můžete také promíchat řecký jogurt s medem a kokosovým olejem, abyste vytvořili hluboce regenerující masku na vlasy. (Použijte prostý, neochucený jogurt.)

Ošetření i prevence

„Nezapomeňte své vlasy důkladně opláchnout, nebo budou působit drně, zamotaně a mdle,“ doporučuje Francesca Fusco s tím, že je nutné zbavit se všech bílkovinných zbytků. Pokud přece jen dáváte přednost kupovaným produktům, věřte, že v každém kelímku se nachází směs přísad, jako je keratin a bílkoviny z hedvábí, které dodávají vašim vlasům zdraví a krásu.

Proteiny je vyživí, zpevní a zabrání jejich vypadávání. Zároveň zaručí hedvábnou jemnost a lesk vlasů. Bílkoviny udržují vlasy měkké, lesklé a zdravé. V podstatě také předchází dalšímu poškození. Masku je přitom v rámci prevence a údržby nutné nanést aspoň jednou za měsíc.

Co se týče barvených vlasů, kštice poškozená bělením nebo drsnými chemikáliemi vyžaduje proteinové ošetření asi tak jednou týdně, přičemž samozřejmostí by se v takovém případě měl stát kvalitní šampon, maska a kondicionér.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat