Zrádné slevy: Jak v nich nakupovat?

Povánoční šílenství v obchodech vystřídalo šílenství jiné – slevy! Jestli máte pocit, že vám při pohledu na červenou etiketu s několikaprocentní slevou vypíná mozek a doma pak takových spontánních nákupů litujete, dříve, než vyrazíte na nákupy, si přečtěte naše tipy. Naučíme vás, které kousky se ve slevách vyplatí koupit, kdy je nejlepší čas vyrazit do obchodů a jak si takový slevový maraton užít.

1. Nakoukněte do šatníku

Možná máte pocit, že přesně víte, co se ve vaší skříni schovává, ale ve skutečnosti pak domů přijdete už s pátým párem černých džínů. Zkuste si v rámci novoročních předsevzetí a očist vytřídit šatník. Zjistíte, co je v něm navíc, čeho máte dostatek a co vám v něm naopak chybí. Do obchodů pak půjdete s jasným cílem a nebude vás svádět nákup nepotřebných věcí.

2. Sepište si seznam

My víme, nejdete nakoupit potraviny na nedělní oběd, ale přesto vám takový seznam ulehčí život. Chybí vám v šatníku kvalitní bílá košile? Napište si ji na první místo, utřiďte si priority a uvidíte, že nákup se vám pak opravdu vyplatí.

3. Kvalita nad kvantitou

Ve slevách můžete často nabýt pocitu, že potřebujete všechny ty krásné zlevněné kousky. Než ale takový nákup uděláte, prohlédněte si dobře etiketu. Vážně chcete utratit skoro tisícovku za sice zlevněnou, ale polyesterovou košili? Poohlédněte se po kvalitních materiálech, jako je kašmír, 100% vlna, hedvábí nebo len.


1. Svetr ze 100 % kašmíru, MANGO, 1999 Kč,
2. Kožené kotníkové boty Vagabond, ZOOT.CZ, 2519 Kč,
3. Kabát z vlněné směsi, H&M, 1799 Kč,
4. Hedvábná blůza, MANGO, 799 Kč,
5. Džíny Rich & Royal, ZOOT.CZ, 2195 Kč,
6. Sako s tenkým proužkem, ZARA, 1299 Kč

4. Nadčasové kousky

Toužili jste celou sezonu po některém ze žhavých trendů, ale nechtělo se vám za něj utrácet tolik peněz? Teď je ten vysněný kousek ve slevě a vy už utíkáte k pokladně? Zadržte! Obchodníci moc dobře vědí, proč ho do slev dali. Jestli byl tenhle výstřelek trendy loni, letos ho vystřídají úplně jiné věci. Raději sáhněte po nadčasových kouscích, které vám vydrží několik sezon.

A co se ve slevách vyplatí koupit? Kvalitní bílou košili, koženou bundu, perfektně padnoucí džíny, rovně střižený kabát nebo klasické sako.

5. Ideální nákupní doba

Pokud se chcete mačkat s davem dalších stovek lidí, vyrazte do obchodů kolem páté hodiny, kdy se všichni vracejí z práce. Pokud ale chcete na nákupy klid a vyhovuje vám uklizená prodejna, zkuste to hned ráno po otevírací době. A pokud chcete výběr ze všech velikostí, zjistěte si, kdy do vašeho oblíbeného obchodu vozí zboží. I slevy se totiž neustále doplňují.

6. Hlavně pohodlně

Možná budete v těch nových botách vypadat skvěle, ale celodenní pobíhání po obchodech si rozhodně neužijete. Obujte tenisky, pohodlné džíny a svetr či mikinu, kterou nemusíte při každé návštěvě kabinky zdlouhavě rozepínat. Nezapomeňte na malou kabelku přes rameno, volné ruce jistě oceníte.

7. On-line nákupy

Pokud na nákupy v kamenných obchodech nemáte čas, zkuste to on-line. Většina řetězců nabízí doručení domů či do prodejny, kde si můžete kousek rovnou vyzkoušet, a pokud vám nebude sedět, hned jej vrátit. Ušetříte tak spoustu času a nervů.

Nakupujete ve slevách, nebo vás výhodné nákupy nechávají chladnými?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat