6 mýtů o naší pleti. Stále jim věříte?

Každodenní péče o pokožku je předpokladem krásné a především zdravé pleti. Ovšem i když se o pleť staráme, jak nejlépe můžeme, stále ještě věříme nesmyslům, které mohou v některých případech naši snahu o dokonalou pokožku sabotovat.

Kterým mýtům je načase přestat věřit?

První pomoc na pupínek? Zubní pasta!

Ano, pasta skutečně pupínek vysuší, takže zmizí rychleji. Ale dermatologové z tohoto triku moc nadšení nejsou. Důvod? Pasta je pro naši pokožku příliš agresivní, společně s pupínkem vysuší i jeho okolí. U citlivější pleti pak může způsobit velmi nepříjemné podráždění. Raději si pořiďte speciální gel či krém na akné, který nechá pupínek zmizet stejně rychle.

Make-up přispívá ke vzniku pupínků

Samotný make-up za akné nemůže (pokud zvolíte nesprávný typ pro svou pleť, může pokožka reagovat podrážděně, ale jinak vám těžko ublíží). To, co může stát za vaší problematickou pletí, je fakt, že ji nedostatečně čistíte. Zbytky líčení mohou ucpávat póry a přispívat ke vzniku pupínků. Základní pravidlo, že je nutné pokožku před spaním dokonale vyčistit, nevzniklo pro nic za nic.

Mastná jídla = mastná pleť

Pokud si neotřete umaštěné ruce o tvář, tučná jídla vám mastnou pleť nezpůsobí. Nicméně je prokázáno, že naše strava pokožku významně ovlivňuje. S problematickou pletí jsou spojována například jídla s vysokým obsahem cukru, některé konzervanty a další chemikálie.

Studená/teplá voda otevře póry

Upřímně řečeno, naše póry se neotevírají na povel, když je vystavíme působení teplé či studené vody. Ve skutečnosti se naše póry zdají větší, když jsou zanesené nečistotami. Proto je tak důležité pleť pravidelně čistit. Vyberte si pleťovou vodu či tonikum podle typu své pleti.

Čím vyšší SPF, tím lépe

Ano i ne. Pokud si na léto kupujete ochranné krémy s SPF 50, jistě děláte dobře. Problém krémů s takto vysokým ochranným faktorem však spočívá v naší lenosti – příliš spoléháme na to, že nás jedno namazání ochrání na dlouhou dobu, takže krém neaplikujeme opakovaně. A to je chyba. Tak jako jiné ochranné prostředky se postupem času z pokožky otírá. A tak po pár hodinkách skončíme zcela bez ochrany. A to může být nebezpečná chyba!

Solárko ochrání před sluncem

Chodíte na jaře do solária, abyste se připravili na léto? Chyba. A pěkně nebezpečná. Není totiž pravda, že opálení ze solárka zabrání spálení kůže od sluníčka. Opálení je stále opálení – a jak víme, naší kůži nikterak neprospívá, naopak. Pokud navíc věříte, že už nemusíte používat prostředky s ochranným UV faktorem, protože jste přeci opálení ze solária, zaděláváte si na spoustu problémů. Nejmenší z nich je rychlé stárnutí kůže. Ten mnohem vážnější je rakovina. Řešení? Snadné. Žádné opalování a vždy používejte krémy s UV faktorem (bez ohledu na roční období).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat