Na co si dát pozor při omlazení kyselinou hyaluronovou

08.06.2017 | Krása a móda

Kyselina hyaluronová, takzvaná molekula mládí, je dnes velkým hitem estetické medicíny. Nejčastěji se používá k výplním nosoretních vrásek, rtů, k modelaci vysokých lícních kostí a odstranění hlubších vrásek u kořene nosu.

Více o kyselině hyaluronové

Kyselina hyaluronová je tělu vlastní látka, jedna z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Vyskytuje se v různých tkáních včetně kůže. Množství kyseliny hyaluronové v kůži člověka však s věkem klesá, což způsobuje sníženou hydrataci a tvorbu vrásek.

Kyselina hyaluronová vypadá jako čirý gel, který může mít různou hustotu (podle velikosti molekuly). Velmi husté gely se v praxi využívají k výplním hlubokých vrásek a rýh v kůži nebo ke zformování vysokých lícních kostí a větších rtů. Řidší gely se využívají jako mezoterapie, ke zvýšení hydrataci pleti, nebo se míchají s vitaminy a jinými léčivými látkami k omlazení kůže.

Látka nepatří do rukou zaměstnanců kosmetických salonů

Dobrý výsledek však podmiňuje dodržení několika pravidel. Rozhodně se nenechte ošetřovat v kosmetických salonech. Aplikace kyseliny hyaluronové v kosmetickém salonu je navíc zakázaná ze zákona, protože na tyto provozovny nejsou kladeny tak vysoké hygienické požadavky jako na zdravotnická zařízení.

Vyhněte se zásahům nekvalifikovaných osob

Ani na klinice se nesvěřujte nikomu jinému než zkušenému lékaři, který kyselinu hyaluronovou aplikuje denně. Zákrok od lékaře bez potřebných dovedností by vám mohl v obličeji způsobit asymetrie. Při konzultaci si také všimněte, zda lékař či lékařka aplikující kyselinu hyaluronovou nevypadá příliš „uměle“. Vidíte-li „polštářovou tvář“, rychle pryč, protože je pravděpodobné, že byste po zákroku vypadali podobně.

Zvažte, zda nepatříte do rizikové skupiny

Přicházíte-li na výplně poprvé, nechte si aplikovat maximálně jednu až dvě injekce. Kyselina hyaluronová má totiž vysokou schopnost vázat vodu, a tak i výplň v místě aplikace zadržuje vodu. Proto se lidem náchylným k otokům aplikace kyseliny hyaluronové nedoporučují, případně jen v malém množství. Injekční aplikace není vhodná ani v období těhotenství a kojení, u chronických onemocnění kůže a samozřejmě při alergii na kyselinu hyaluronovou. Právě tyto a další individuální odchylky je nezbytné nechat posoudit lékařem-specialistou.






Celkem 12 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat