Make-up trendy tohoto léta

21.06.2017 | Krása a móda

Přinášíme vám rady a tipy na současné letní make-up trendy! V horkých letních dnech je potřebný rychlý, efektní a hlavně dlouhotrvající make-up. Na silné vrstvy make-upu můžete zapomenout. V kurzu je hlavně zdravá, lesklá pleť!

Hydratace

Voda základ života“– a také základ krásného líčení. Spousta z nás opravdu často zapomíná na pitný režim. Měly bychom si uvědomit, že v létě je voda extrémně důležitá nejen pro tělo, ale i pro naši pleť. Díky správné hydrataci bude naše pleť svěží, zdravější a tím pádem i make-up, který naneseme, bude vypadat mnohem lépe. Stejně je tomu i s hydratací rtů, na šupinatých suchých rtech bohužel nebude vypadat hezky i ta nejkvalitnější rtěnka.

Svěží a lesklá pleť

V létě je důležité, aby make-up vydržel po celý den, s tím vám pomůže podkladová báze. Naneste tenkou vrstvu a chvilku nechte vstřebat. Doporučujeme vyzkoušet například růžovou rozjasňující bázi Nars Radiance Primer, která patří k horkým novinkám, a navíc obsahuje SPF faktor. Pokud chcete vsadit na jistotu a upřednostňujete spíše hladký a hebký finiš, určitě sáhněte po Face Primer od značky MUD zakoupíte na www.mua52.cz


Tip:
Pokud nemáte přímo rozjasňovač, docílíte podobného efektu i se zlatavým stínem.

Prvním krokem k bezchybnému make-upu, je samozřejmě správný výběr odstínu. Na letní měsíce se hodí spíše make-up lehčí textury, jako jsou BB nebo CC krémy – jinak řečeno, snažte se spojit hydrataci a tónování pleti. Výborně vám poslouží například Tónovací hydratační krém SPF30/PA+++ od Nars. Obzvlášť letos je trendy opravdu lesklá, až skoro „mokrá“ pleť. Vyzkoušejte tajný trik vizážistů – pokud má váš osvědčený make-up správný odstín, smíchejte ho v létě například s hydratačním krémem La Roche-Posay, nebo s jakýmkoli olejíčkem.

Klasický pudr letos určitě není na místě, zaměřte se místo něj spíše na bronzer a rozjasňovače. Pár jemných tahů štětcem přes líčka dokáže zázraky a vaše pleť získá hned nádech opálení. Rozjasňovač vám vytvoří zářivější a plastičtější obličej, naneste malé množství buď tekutého, nebo pudrového produktu na kořen nosu, na spánky a nad horní ret.

Výrazné rty

Letošní líčení se neobejde bez výrazných barevných rtů. Pořiďte si novou červenou rtěnku. Čím tmavší, tím lepší. Můžete vyzkoušet i švestkové a tmavě růžové odstíny. „Výhodou tohoto trendu je, že již nemusíme ztrácet čas vykreslováním rtů konturovací tužkou a rtěnkou. Jednoduše naťupejte barvu na rty prstem  spíše do středu rtů, budou tak vypadat šťavnatěji.“– říká Zuzana Machalová, přední make-up artistka Make-up Institute Prague. Můžete také nanést průhledný lesk.


Můžete vyzkoušet i švestkové a tmavě růžové odstíny.

Oči a obočí

Líčení oči volte spíše přirozenější – čím méně, tím lépe. V rámci rychlého make-upu můžete oční víčka jednoduše přetřít bronzerem nebo do středu nanést rozjasňovač. Oko tak opticky zvětšíte a bude mít jiskru. Řasenku použijte určitě voděodolnou. Co se týče obočí, doplňte hnědým stínem pouze mezírky, kde chloupky chybí. Bez čeho se ale neobejdete, je brow fix – neboli fixátor tvaru obočí. Vybrat si můžete jak z různých hnědých odstínů, tak i ze skoro průhledných. Nebojte se obočí vyčesat směrem nahoru – husté obočí je v kurzu!

Článek by vytvořen ve spolupráci s Make-Up Institute Prague - prestižní make-up školou, která nabízí kurzy pro širokou veřejnost, začátečníky i pro pokročilé vizážisty. V týmu lektorů jsou top čeští i zahraniční make-up artisté. Škola nabízí pomoc s uplatněním se po kurzu v rámci agentury pro vizážisty. Velkou výhodou je nezávislost na make-up značkách, máte tak jistotu, že v Make-Up Institute Prague vám poradí to pravé pro vás.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat