Přírodní metody, které zklidní podrážděnou pleť

Léto je skvělé už jen pro všechno to koupání a opalování. Trochu jste to se sluncem přehnali? Nevadí! Řekněte sbohem prázdninovým trápením a zklidněte podrážděnou pokožku – ihned a efektivně.

Co si budeme nalhávat… I po použití dobrého opalovacího krému (minimálně s SPF 30) drsné letní slunce stále dokáže poškodit pokožku a pořádně se na ní podepsat. Proto i vy potřebujete znát obličejové zábaly vyrobené z čistě přírodních, kuchyňských ingrediencí, které vám pomohou chránit pokožku před horkostí, tmavými skvrnami, podrážděním a dalšími typicky letními problémy. Po čem sáhnout?

Okurková šťáva, růžová voda a džus

Aplikujte směs růžové vody, okurky a pomerančového džusu, a to jednou denně. Růžová voda a okurka pokožku dokonale zchladí. Pomerančový džus, zvlášť když se navíc smíchá s jablečným octem, zase zatočí s pihami a tmavými skvrnami.

Med a citron

Smíchejte dvě polévkové lžíce medu s několika kapkami citronové šťávy a směs aplikujte na postiženou oblast jednou nebo dvakrát za den. Nechte 15 minut působit a opláchněte studenou vodou. Pokožku zklidníte, vyživíte. Citron pleť rozjasní, zbaví lesku a zesvětlí skvrny od sluníčka. Zároveň pomáhá při léčbě akné a černých teček.

A zase ta kurkuma

Zesvětlí, vyčistí, vyhladí, zklidní. Špetku kurkumy smíchejte s citronovou šťávou a trochou mléka. Pastu aplikujte na potřebné oblasti a počkejte, dokud nezaschne. Umyjte studenou vodou.

Podmáslí a oves

Podmáslí zklidňuje a zjemňuje pokožku. Vytvořte masku smícháním lžíce ovsa s podmáslím. Naneste na obličej nebo tělo, nechte 20 minut působit, omyjte vodou. Oves mimo jiné může pomoci při exfoliaci kůže.

Grahamová mouka, tvaroh a limeta

Směs gramové mouky, limetové šťávy a tvarohu patří mezi nejlepší způsoby, jak získat přirozeně zářící pokožku. Používejte ji pravidelně, abyste se zbavili nežádoucího zbarvení pleti.

Citronová šťáva pro kolena a lokty

Chcete-li udržet kolena, lokty a další zdrsnělé plochy hladké a čisté, opět se spolehněte na čerstvou citronovou šťávu. Naneste ji na postižené oblasti, nechte 15 minut působit a poté umyjte.

Sušené mléko a med

Připravte pastu smícháním stejného množství sušeného mléka, citronové šťávy, mandlového oleje a medu. Směs aplikujte na postižené části a nechte působit 20 minut. Okamžitě uklidníte podrážděnou pokožku.

Cukr a citron

Svědění, zarudnutí, pocity pálení? Hýčkejte svoji pleť cukrem a citronovou šťávou. Pokud máte suchou pleť, přidejte do směsi ještě několik kapek glycerinu. Nechte 20 minut působit, poté opláchněte. Na vás si léto nepřijde!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat