Jak se obléci, když chcete působit sebevědomě

To, jaké si při nákupu oblečení vybíráme barvy oblečení, vypovídá mnohé o naší osobnosti. A funguje to i naopak – barvy můžete využít, pokud potřebujete na své okolí zapůsobit určitým způsobem.

Jak se obléci pro sebevědomí a jak třeba pro veskrze pozitivní dojem?

Vyzařujte sebevědomí s červenou

Říká se, že červené oblečení nosí především lidé, kteří nemají problém se sebevědomím. Tak toho využijte! Jestliže potřebujete působit jako silná osobnost se spoustou energie a vášně, zvolte rudou! Netroufáte si přece jen na červené šaty nebo svetr, případně jste zrovna jako z udělání typ, jemuž červené tóny nesluší? Nezoufejte. Vsaďte alespoň na rudé doplňky, poslouží vám stejně.

Žlutá pro lepší náladu

Cítíte se pod psa, potřebujete povzbudit a rádi byste úsměv na rtech vykouzlili i u svého okolí? Pak vsaďte na žlutou. Je to barva dobré nálady, slunce, veselosti, optimismu… A v zimních měsících, kdy bojujeme s nedostatkem světla, vám doslova prozáří celý den! Proč nesáhnout třeba po žlutém svetru nebo alespoň šále?

Eleganci zajistí smaragdová

Ačkoli zelenou máme spojenou s přírodou a málokdo z nás si ji troufne nosit třeba pro formální příležitosti, byla by chyba tuto barvu podceňovat. Ona totiž není zelená jako zelená. Taková smaragdová nebo lahvová mohou působit velmi elegantně a také „draze“. Jen se porozhlédněte třeba po smaragdovém saku – neuděláte s ním chybu.

Přátelskost reprezentujte růžovou

Ačkoli je růžová stále vnímána jako „holčičí“, rozhodně tuhle barvu ze svého šatníku nevykazujte. Pokud totiž budete chtít působit přátelským a společenským dojmem, skvěle vám poslouží. A vůbec nemusíte připomínat přezdobený polárkáč! Stačí, když zvolíte v růžové třeba jen jeden kousek oblečení. Pro výsledný pozitivní dojem to bude stačit.

Modrá pro klid a mír

Máte před sebou náročný den, důležitou poradu, setkání s tchyní nebo je u vás v práci vyostřená atmosféra? Pak oblékněte modrou! Nejenže budete klidnější vy sami, ale uklidňujícím dojmem budete působit i na své okolí. A co víc, modrá je podle psychologů asociována také s důvěryhodností. A to se také hodí, co říkáte? Navíc modrá sluší skoro všem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat