Nejčastější chyby při holení. Pravděpodobně je děláte také

Bez žiletky už si to nedokážeme ani představit. I když už je na světě tolik let, přesto některé z nás ji nepoužívají tak, jak by měly. Špatným zacházením se můžeme poranit, způsobit si vyrážku, a dokonce i infekci. Jste si jisté, že neděláte někde chybku?

Holení je už tak trošku každodenní rutina, přesto se některé z nás dopouštíme těchto nejčastějších chyb.

Holení v protisměru

Autem byste také nezajela vědomě do protisměru, tak proč to neustále děláte se žiletkou? Holení v protisměru růstu způsobuje zarůstání chloupků do pokožky a drobné ranky jsou rázem na světě. Nejenže je to bolestivé, ale také to není nic estetického. Takže vždy holit jen ve směru růstu!

Podceňujete pěnu na holení

Ruku na srdce, používáte nějaký přípravek na holení, nebo se holíte takzvaně „nasucho“. Pokud upřednostňujete druhý způsob, tak tady si už opravdu koledujete. Toto hrubé porušení pravidel má na svědomí podrážděnou pokožku, pálení a zarudnutí, které potrvá i několik dní. Pěna na holení má mimo jiné změkčující účinky, proto se často nahrazuje i kondicionérem. Díky tomuto efektu vám holení půjde mnohem lépe a bez podráždění.

Neměníte žiletku dostatečně často

Možná se vám zdá, že žiletka je ještě dobrá, tak proč ji měnit? Nezapomeňte, že i v žiletce se drží bakterie, navíc časem čepel pod vlivem vlhkosti koroduje. Pokud se takovouto žiletkou říznete, můžete si zadělat na pěkný problém, je to nebezpečnější než si myslíte. Podle odborníků bychom měli žiletku měnit po pěti až po deseti oholení, ale to dělá opravdu málokdo. Trvanlivost žiletky závisí jen na vás, pokud ji vždy dobře vypláchnete a necháte dobře proschnout, prodloužíte jí tím životnost. Jakmile se vám bude zdát tupá, uvidíte, že je znečistěná a dokonce se už někde objevil rezavý kousek, okamžitě ji vyhoďte.

Sdílíte žiletku s partnerem

Zapamatujme si, že holení je intimní záležitost, je to nehygienické, a navíc vám může tato chyba způsobit i zdravotní komplikace. S žiletkou je to jako s kartáčkem na zuby, za žádných okolností ji nikomu nepůjčujte.

Nejlepší čas na holení

I při holení je důležité pustit se do něj v ten správný čas. Základem je ostrá žiletka, nikdy se neholte hned po vstupu do sprchy, počkejte alespoň deset minut. Během této doby chloupky změknou a z minimalizujete podráždění. Ráno, nebo večer? Rozhodně večer, a to hned z několika důvodů. Večer máte na holení více času a dáte si záležet, máte čas nohy ošetřit hydratačním krémem a nohy mohou přes noc regenerovat. Ráno budou hladké a bez známek podráždění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat