Móda podle Blanky Matragi: Okouzlila princezny, podmaní si i vás?

Energická a kreativní módní návrhářka a akademická malířka Blanka Matragi, jež získala v roce 2003 titul Významná česká žena ve světě, slaví v roce 2012 neskutečných 30 let své tvorby od založení svého módního salonu Blanka – Haute Couture v Bejrútu, kde od roku 1980 žije.

Oslavy výročí začaly 6. října 2011 velkou slavnostní přehlídkou, spojenou s galavečerem ve všech saloncích Obecního domu. Druhý den byla slavnostně otevřena stálá retrospektivní výstava archivu i současné tvorby, kterou se rozhodla Blanka Matragi obohatit nejen Obecní dům a hlavní město Praha, ale především přispět k rozvoji kultury, turismu a prosperity našeho státu. Archiv Blanky Matragi v nevyčíslitelné hodnotě byl doplněn dary královských rodin, speciálně věnované pro tuto expozici.

Celý koncept oslav byl připravován s použitím nejnovějších inovačních technologií 3D a 4D formátů, ve spolupráci s českými i zahraničními kreativci.
Kolekce Haute Couture (vysoká krejčovina) Blanky Matragi pro rok 2012 čítá 55 nových modelů, inspirovaných hudbou, architekturou a grafikou. Všechny šaty jsou originálem. Novinkou je sportovní kolekce, jež módní přehlídku zahájila. 

 „Dnes je kladen důraz na multifunkčnost, skladebnost a lehkou udržovatelnost, vytvořila jsem moderní kolekci, kde to, co jsem dříve malovala na látky, jsem přenesla do počítače a nechala digitálně reprodukovat. Vytvořila jsem tak grafické autorské vzory a použila je na látkách, které jsou moderní, strečové a pohodlné,“ říká Blanka Matragi. „Tato digitální technologie je nezbytnost budoucnosti a díky tomu mohu postoupit zase o krůček výš,“ vysvětluje návrhářka, která v Praze otevřela svůj nový butik.

„Butik vznikl tak trochu na přání lidí, abych jim zpřístupnila možnost si pořídit mé šaty na objednávku, což bylo zatím možné jen v salonu v Bejrútu. Zakládám tu i studio – módní ateliér, kde bych chtěla dát prostor mladým lidem, a vtáhnout je do svého týmu,“ komentuje otevření butiku v Praze Blanka Matragi.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat