Kdy je potřeba pleť hydratovat?

10.04.2018 | Krása a móda

Jednoduše řečeno, neustále a v každém věku, ale jak na to správně?

Udržet si zdravě vypadající pleť nebývá jednoduché. Na kvalitu pleti může mít vliv stres, špatný životní styl, nadměrné slunění, ale i třeba vystavení pleti klimatizací v práci nebo autě.

Proč je důležitá hydratace?

Kůže je největším orgánem těla a skládá se ze 70 % z vody, z toho asi 12 % je uloženo v rohové vrstvě, která má ochrannou funkci pro naše tělo. Z toho důvodu je potřeba pokožku udržovat neustále vláčnou, čehož dosáhneme pravidelnou péčí.

Dehydratovaná pokožka vypadá unaveně, ochable, nezdravě. Pokud je vaše pokožka suchá, svědící a šupinatá, je třeba co nejdříve zakročit a dodat pleti příval hydratace.

Dvě hlavní látky, které dodají pleti ztracenou vláhu

První jsou ceramidy.

Jedná se o látky, které jsou hlavní složkou mezibuněčné kožní hmoty. Vzhledem ke své specifické struktuře ovlivňují schopnost kůže vázat vodu, tedy pevnost pokožky, ale i zvýšení hydratace. Obsah přirozených ceramidů v lidské pokožce s věkem klesá a pokožka nemůže plnit v celém rozsahu svou funkci. Z toho důvodu je potřeba ceramidy doplňovat.

Skvělým pomocníkem je Hydratační sérum s ceramidy

Speciální sérum s vysokým obsahem rostlinných ceramidů. Při pravidelné aplikaci dochází k mimořádné hydrataci, zlepšení ochranné kožní bariéry a restruktrualizaci pokožky. 

Je vhodné pro pravidelné večerní použití nebo 2 měsíční intenzivní kúru při dehydrataci pleti. Neobsahuje parfém ani konzervační látku a je tedy vhodné i pro citlivější typy pletí.

Druhá je dnes velmi populární kyselina hyaluronová.

Dokáže až několikasetnásobně na sebe vázat vodu, a tím pokožku vysoce hydratovat. Přirozeně se vyskytuje v pokožce, ovšem postupem věku její obsah v pleti ubývá. V kosmetice se využívá především nízkomolekulární kyselina hyaluronová, která dokáže proniknout přes bariérovou vrstvu pokožky (vysokomolekulární se využívá především v korektivní dermatologii).

Cena: 198 Kč

Kyselina hyaluronová – gel

Jemné, dobře vstřebatelné gelové sérum s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové, která zajišťuje intenzivní hydrataci a postupnou redukci drobných vrásek. Pleť po aplikaci bude pevná, svěží a rozjasněná. Obsahuje 100% nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou.

Je určený pro všechny typy pleti a věkové kategorie. Ideální k aplikaci pravidelně ráno i večer na celý obličej.

Pro intenzivnější hydrataci doporučujeme pokožku po vstřebání ošetřit tonikem, kdy dojde k navázání vody na molekuly kyseliny.

Cena: 154 Kč






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat