Plíseň na nehtech. Zjistěte, jak vzniká a co na ni zabírá

Nikdo nemá rád pohled na ošklivé, do žluta a bíla zbarvené nehty, které jsou napadeny plísní. Jak se tohoto zdravotního a kosmetického neduhu zbavit? Vsaďte na to, co máte ve spíži!

Plíseň na nehtech může být extrémně odolná, neboť v infikovaném nehtu je současně přítomno několik forem houby. Tak to není dobrá zpráva! Navíc podle lékařů je onychomykóza klasifikována jako infekce, jejíž přítomnost se obvykle projevuje jako bílá nebo žlutá skvrna na nehtu. Dostavuje se i silná bolest nebo svědění, deformace nehtu, oddělení nehtu od lůžka či zápach. Taky aby ne…

Příčiny nehtových plísní

Mikroskopické houby mohou nehet osídlit za různých podmínek, mezi které patří teplé a mokré prostředí. Tělocvičny, šatny, vířivky, sauny, parní kabiny, bazény a sprchy přitom jsou horkými kandidáty pro rozvoj houbových infekcí. Už jen to, že sundáte boty a bosky přeběhnete okolo bazénu, stačí. Ovšem ani takové pocení se v ponožkách není bez viny.

Lidé jsou obzvláště citliví na houbové infekce, když mají drobné škrábance a oděrky mezi nehty, neboť v otevřené oblasti se houbám daří nejlépe. Navíc prsty na nohách jsou oproti svým „horním“ kolegům na infekci mnohem citlivější, a to kvůli nedostatku cirkulace. Mezi možné příčiny plísní se však počítá i diabetes, špatná osobní hygiena, onemocnění periferních cév, kontinuální vystavení se vodě a stavy spojené s imunodeficiencí. Otázka tedy zní, co můžete udělat proto, aby se vám plíseň vyhnula?

Preventivní opatření a léčba. Vyndejte česnek!

Nezapomeňte měnit ponožky a boty ihned po cvičení, ve veřejných šatnách noste pantofle, pokud je to možné, nepoužívejte boty, které brání větrání nohou, noste ponožky z organické bavlny nebo konopí, které snadno absorbují pot. Dále udržujte nohy čisté. Pokud se vám něco nebude zdát, dopřejte svým dolním končetinám ozdravnou koupel. Do lavoru s vodou vlijte šálek organického jablečného octa a přidejte ¼ šálku himalájské soli. Nohy do této lázně ponořte zhruba na 15 minut a relaxujte. (Opakujte každý den.)

V případě, že je již plíseň okem viditelná a není pochyb o pokročilém stadiu, naneste na nehty esenciální olej tee trea, nebo je potřete nastrouhaným česnekem. Zabírá i směs připravená z kapky 35 % peroxidu vodíku, 6 kapek destilované vody a 3 kapek organického jablečného octa. Aplikujte na infikované nehty ráno a před spaním. Proceduru provádějte denně, dokud se stav nezlepší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat