Chcete podpořit růst svých vlasů? Zkuste cibuli

Je docela zničující vidět vlastní vlasy v kartáči, na podlaze nebo v odtokové mřížce. Bohužel, vypadávání je něco, s čím se muži i ženy musí vypořádat. Ale jak? Odšťavněte cibuli!

K úbytku vlasů dochází naprosto přirozeně. Někteří lidé se den co den rozloučí až se stovkou kusů, což odborníci považují za normální stav. Člověku to ale na klidu moc nepřidá. Pokud patříte k těm, kdo si o svoji kštici dělají starosti, použijte cibulovou šťávu. A to jako vážně!

Může být cibulová šťáva užitečná?

Jednoduchá otázka, ještě jednodušší odpověď. Mnoho studií prokázalo, že aplikace cibulové šťávy zabraňuje vypadávání vlasů a podporuje jejich růst. V podstatě to všechno má na svědomí síra. Zvýšením jejího příjmu tělo dostává šanci vyrábět kolagen, který je nezbytný pro růst nových vlasů. (S aplikací zevně lze účinky podpořit i konzumací cibule jako takové.)

Lokální používání cibulové šťávy zlepšuje krevní oběh na pokožce hlavy, což podporuje růst vlasů. Ke kořínkům se totiž dostává více krve a kolagenu. Zmíněná šťáva také působí proti bakteriálním a plísňovým infekcím, které se taktéž podepisují na kvalitě i množství vlasů.

Použití cibulového zázraku pro růst vlasů

Je pravda, že cibule je pro každou pokožku hlavy a kštici přínosem, nicméně je třeba naučit se, jak se konkrétně šťáva z ní používá. Zde jsou některé tipy, které můžete vyzkoušet.

Cibulový džus

Oloupejte cibuli a extrahujte šťávu s pomocí kuchyňského robota. Výsledek naneste přímo na vlasy a skalp. Dopřejte si jemnou masáž, nechte 15 minut působit, poté umyjte s pomocí oblíbeného šamponu. Pokud možno, opakujte každý den minimálně měsíc. Ujistěte se však, že nejste na cibulovou šťávu alergičtí. (Nejprve na malou část pokožky naneste mírné množství.)

Kombinace cibule a medu

Přidejte lžíci medu na 1/4 šálku cibulové šťávy. Dobře promíchejte a aplikujte na pokožku hlavy. Opět proveďte masáž a nechte půl hodiny působit. Opláchněte vodou. (Med podporuje účinky cibule. Posiluje vlasové folikuly a zmírňuje padání vlasů.)

Masáž vlasů s cibulí a olivovým olejem

Potřebujete 1/2 šálku olivového oleje a 3 lžíce cibulové šťávy. Směs naneste přímo na pokožku hlavy a opět masírujte krouživým pohybem. Nechte půl hodiny působit a následně vlasy umyjte běžným šamponem. Opakujte několikrát týdně, abyste odstranili lupy, zpevnili vlasy a podpořili jejich růst.

Jogurt a cibule

Vezměte misku a dejte do ní čerstvou cibulovou šťávu a 2 lžíce jogurtu. Dobře promíchejte a poté touto maskou hýčkejte svůj skalp. (Nechte 30 minut působit.) Jogurt vlasy udržuje hydratované, vyživuje je od samotných folikul a vyrovnává pH pokožky. Jen tak mezi řečí, cibulovou šťávu lze také kombinovat s kokosovým olejem či vajíčkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat