Jak se co nejrychleji zbavit nepříjemných strupů

V případě zranění a krvácení vytvoří tělo tvrdou „pokličku“, schránku, která chrání postiženou oblast a zabraňuje infekci nebo dalšímu zranění. Strupy tedy patří k přirozeným procesům hojení ran, nicméně mohou svědit a dráždit. Jak se jich co nejrychleji zbavit?

Strup v koktejlových šatech nevypadá moc vábně, ale co se dá dělat, když už jednou je, že? Jestli podléháte dojmu, že v tomto případě máte takříkajíc svázané ruce, nemusí to být směrodatné. Některé z níže popsaných metod pomáhají při rychlejším hojení! Tušíte, co použít?

Epsomská sůl

Epsomská sůl může být velmi účinná už jen proto, že poskytuje úlevu zraněné oblasti a snižuje její citlivost. Jak postupovat? Ponořte postižené místo do vody obsahující zmíněnou sůl a takto ponechte po dobu jedné hodiny. Následně pokožku vysušte. (Postup opakujte do té doby, než strup neodpadne.)

Kamenec draselný

Kamenec draselný je přírodní hliníková sůl, která ztužuje krevní cévy, které strup obklopují. I on zkracuje dobu mezi vytvořením strupu a jeho „vzdáním se na milost“. Rozemelte malé množství draselné kameniny a vytvořte pastu. Tu po koupeli aplikujte na postižené oblasti a nechte ji uschnout. Opakujte, dokud strup nezmizí.

Teplá a vlhká komprese

Jak se zbavit strupů bez jizev? Použijte teplou kompresi! Teplo a vlhkost strup změkčují a zvyšují přívod krve do rány, čímž se podporuje celkové hojení. Jak na to? Přiložte teplý a vlhký ručník aspoň na dobu 10–15 minut (dvakrát denně).

Jablečný ocet

Tato metoda je velmi účinná při léčbě strupů a kožních vyrážek. Jablečný ocet pomáhá vyrovnat pH pokožky a podporuje růst buněk. Smíchejte 5 ml jablečného octa s 50 ml vody a s pomocí bavlněné látky naneste na postižená místa. Po 20 minutách jemně opláchněte teplou vodou. Postup opakujte, dokud strup nezmizí.

Olej z čajovníku

Antiseptické a antioxidační vlastnosti tea tree oil zabraňují infekci v šíření, léčí strupy a eliminují tvorbu jizev. Pár kapek oleje jednoduše naneste na kousek čisté bavlněné látky a přiložte tam, kde je to potřeba.

Jedlá soda

Soda na pečení je jednou z nejlepších látek, které mohou účinně odstraňovat strupy i změkčovat jizvy. Jedná se totiž o zázrak s mírně antiseptickými a fungicidními vlastnostmi, které mohou dezinfikovat rány. Postup přitom není nikterak složitý. Smíchejte 10 gramů sody se 100 ml vody a připravte si pastu. Aplikujte na strup a nechte 10–15 minut působit, poté omyjte teplou vodou. (Tento postup opakujte až třikrát týdně.) A co dalšího se osvědčuje v případě, že se chcete strupů zbavit co možná nejrychleji? Nadrcený česnek smíchaný s kapkou vína, cibule s medem či gel aloe vera.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat