Chcete kvalitní a zdravé vlasy? Vyzkoušejte šampon pro koně

09.09.2018 | Krása a móda

Lidé, zejména ženy, jsou pro lesklou a zdravě vypadající hřívu ochotní udělat cokoli. A když mluvíme o hřívě, co takhle vyzkoušet šampon určený pro péči o koňské žíně? Zdá se vám to jako přehnané experimentování? Omyl! Na trhu jsou dnes šampony, kterými můžete umýt jak svého mazlíčka, tak i sebe. A bezpečně.

Zdravé a pružné vlasy

Výrobci zvířecí kosmetiky dnes již počítají s tím, že lidé čím dál, tím více ustupují od používání kosmetiky s přehnaným množstvím chemie. Zvířata jsou považována za členy rodiny, a proto se jejich páníčci odvracejí od chemických preparátů. Tudíž se výrobky určené zvířatům stávají mnohdy šetrnějšími než ty pro lidi.

Testem různých šamponů a kondicionérů pro koně, prošla skupina desítek dobrovolníků a drtivá většina se shodla, že po několikatýdenním používání šamponu pro koně shledává své vlasy jemnější, pružnější a zdravěji vypadající. Oceňovali také jemnou parfemaci a příjemnou, hutnější konzistenci.

Pozor na barvy!

Jedinou nevýhodou je, že při používání koňských šamponů na barvených vlasech, se barva poměrně rychle vymývá. Proto ho nemůžeme doporučit osobám, kteří svou kštici pravidelně barví. Šampon má také silně odmašťující účinek a má schopnost vymývat silikon, který na vlasech ulpěl od předchozích – lidských výrobků. Může se vám tedy zdát, že jsou vlasy hrubší, než obvykle. Naproti tomu jim ale dáte možnost dýchat a nedusíte je množstvím olejů a silikonů, které sice dodávají vlasům zdravý vzhled, ale postupně je oslabují.

Vzhůru do zverimexu?

Na kosmetiku pro koně nejčastěji narazíte ve specializovaných prodejnách jezdeckých či chovatelských potřeb. Pokud žádnou takovou ve svém okolí nemáte, můžete si šampon i kondicionér objednat pohodlně přes internet (jen dejte opravdu pozor, že se jedná o výrobek určený jak pro zvířata, tak pro lidi). Existují dokonce verze pro suchou pokožku trpící lupy, sklony se mastit nebo hypoalergenní, které jsou speciálně vyvinuty pro citlivou kůži zvířat i lidí. Rozhodně stojí za to tuto kosmetiku vyzkoušet.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat