Otužování. Klíč ke kráse, dobré náladě i štíhlé postavě

05.09.2018 | Krása a móda

Otužování má pro naše tělo mnoho pozitivních účinků. Mnoho lidí je spíše příznivcem pořádně horké sprchy, ale ta na náš organismus a tělo nemá příliš pozitivní účinky. K čemu je dobré se otužovat a jakým způsobem se vliv chladné vody projeví na naší pokožce, mysli nebo metabolismu?

Imunita

Pravidelným otužováním docílíte výrazného posílení imunitního systému. Tím, že naučíte tělo snášet chladnou vodu a teploty, nebudete mít problémy s přechody ročních období. Pravidelným otužováním předcházíte různým nemocem a nachlazení. Kromě toho studenou sprchou pořádně prokrvíte vaše tělo a snížíte tím krevní tlak.

Krásná pleť

Protože studená sprcha prokrví celé vaše tělo, účinek chladné vody je patrný i na vaší pokožce, která je následně pružná, krásná a působí mladě. Účinek chladné vody je znatelný i na vašich vlasech, které budou po mytí ve studené vodě zdravé a lesklé. Navíc se budou méně mastit, jelikož chladná sprcha snižuje činnost mazových žláz.

Hubnutí

Tohle se vám bude líbit asi ze všeho nejvíc. Studená koupel nebo sprcha dokáže odbourávat nežádoucí tuky. Metabolismus se zrychlí, v těle se rozproudí krev a začne přirozené spalování tukových zásob. Neznamená to samozřejmě, že když na sebe budete studenou vodu pouštět dvě hodiny, shodíte tři kila. Rozhodně to ale není v případě redukce váhy zanedbatelná aktivita.

Krásná prsa

Není žádnou novinkou, že střídání teplot vody při sprchování má na naše tělo mnoho pozitivních účinků. Jedním z nich je i vypnutá a mladistvě vypadající pokožka, kterou oceníte zejména při pohledu na svá prsa. Při pravidelném sprchování ledovou vodou, budou vaše prsa pevnější a pokožka krásně pružná. Pozitivní účinek shledáte i v případě, pokud vás trápí strie. Masáže a chladná voda pomohou, aby byly strie méně viditelné.

Snížení stresu

Studená sprcha chrání organismus před stresem. Při mytí studenou vodou se vyplavují endorfiny a oxytocin, které odbourávají napětí a vyvolávají dobrou náladu. Pokud si studenou sprchu dopřejete hned po ránu, nakopne vás lépe, než pořádný hrnek kávy. Navíc budete po celý den bystřejší a únava se dostaví v průběhu dne později nebo v menší míře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat