Oleje, které vám pomohou v boji s celulitidou. Na tyto se můžete spolehnout

Trápí vás pomerančová kůže, která se bez vašeho souhlasu „zabydlela“ na vašich stehnech? Nenechte se vyvést z míry a zatněte jí tipec vonnými oleji. Pro tyto účely je jako stvořený rozmarýn, grep a lemongrass!

Pro spoustu žen představuje celulitida nejen kosmetický, ale i psychologický problém. Co stojí za jejím vznikem? Příčin je bohužel víc. Odborníci se shodují v tom, že častými pachateli jsou hormony a genetické dispozice. S pomerančovou kůží prý úzce souvisí také nezdravý jídelníček, absence fyzické aktivity nebo kouření. Ať už vám ale ďolíčky na stehnech a zadních partiích „přihrálo“ cokoli, jistě vás zajímá, jak se jich co nejrychleji zbavit. Co říkáte na řešení v podobě esenciálních olejů?

Tak trochu jiná aromaterapie

Ano, čtete správně. I vonné olejíčky, které si běžně kapete do aromalampy, vám pomohu dostat se z hrbolaté kosmetické šlamastyky. Ještě dřív, než vám představíme nejúčinnější tekuté spasitele, si ale řekneme něco k „bezpečnosti práce“. Vámi zvolený produkt je třeba nejprve smíchat s dalším nosným olejem, například olivovým, kokosovým, jojobovým či mandlovým. Tím získáte přípravek, se kterým si krouživými pohyby budete masírovat postižená místa – pro maximální efekt každý den, úplně ideálně dvakrát. A teď k samotným olejům. Které vážně fungují?

Rozmarýn jako tajný triumf

Teplá bylinná vůně s lehce dřevitým nádechem ve formě aromaterapie posílí váš organismus při nervovém vyčerpání a únavě. Ovšem pozor, tenhle zázrak svede divy i na hlavě! Pokud si ho v menším množství vetřete do pokožky hlavy, stimuluje růst vlasů. Pro jeho tonizační a zpevňující vlastnosti bývá doporučovaným prostředkem i na celulitidu, k čemuž přispívá fakt, že příznivě ovlivňuje krevní oběh.

Grep pomáhá na více frontách

O esenciálním grepu se často mluví v souvislosti s hubnutím. Je to proto, že údajně dokáže stimulovat specifický enzym v organismu, který řídí jak energetickou hladinu, tak rychlost metabolismu. Aroma citrusového plodu zároveň snižuje chutě k jídlu, což ztrátě hmotnosti hraje do karet. Předností vonného přítele je také to, že se podílí na odstraňování toxinů z těla, proto je spolehlivou zbraní v boji s pomerančovou kůží.

Ve štychu vás nenechá ani lemongrass

Na analgetické schopnosti oleje získávaného ze sladce vonící citronové trávy spoléhá i ajurvédská medicína – a to již celá desetiletí. Podle ní totiž tlumí záněty a s nimi spojené bolesti kloubů. Na lemongrass můžete bez obav vsadit i vy, tedy pokud se chcete zbavit nevzhledných ďolíčků. I on podporuje krevní oběh, působí jako detoxikační prostředek a reguluje hladinu tekutin v tkáních. Dáte mu šanci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat