Jak použít citronovou šťávu na péči o vlasy

Citronová šťáva aplikovaná na vlasy je oblíbenou domácí léčbou v mnoha částech světa. Proč ji začít používat coby masku, oplach nebo prostředek na pokožku hlavy?

Používání citronové šťávy v souvislosti s hřívou se nemusí zdát jako nejintuitivnější přírodní léčba, nicméně ten, kdo ji jednou zkusí, nelituje. Je důležité si uvědomit, že „nektar“ zmíněného citrusového ovoce je plný různých živin a antioxidantů, včetně kyseliny citronové, kyseliny askorbové, železa, draslíku, vápníku, fosforu, různých flavonoidů a dalších účinných složek.

Tenhle koktejl prospěšných látek může být velmi prospěšný pro růst vlasů, a milují ho i ti, kdo bojují s lupy, vypadáváním, nadměrně se mastícími vlasy, rozštěpenými konci a dalšími zánětlivými stavy na pokožce hlavy. Citronová šťáva různými způsoby může zlepšit lesk a vzhled vlasů, přičemž existuje mnoho různých způsobů, jak ji používat. Které metody se vyplatí vyzkoušet?

Oplachování vlasů

Jednoduše smíchejte 1/4 šálku citronové šťávy s teplou vodou, umyjte si vlasy a poté je přelijte připraveným roztokem. Promněte, nechte pět minut působit a důkladně opláchněte. Takto svoje vlasy omladíte!

Vlasová maska

Chcete-li vytvořit masku na vlasy, smíchejte jedno vejce se šťávou z poloviny citronu a jednou čajovou lžičkou olivového oleje. Důkladně rozmíchejte a aplikujte na mokré vlasy, rozetřete do pramenů. Nechte působit 20–30 minut, opláchněte teplou vodou a vlasy si vysušte podle potřeby.

Krém na pokožku hlavy

V misce spárujte jednu polévkovou lžíci olivového oleje s pěti kapkami citronové silice nebo 1/4 šálkem citronové šťávy. Směs dobře rozetřete do pokožky hlavy a takto ponechte jednu až dvě hodiny, nebo dokonce přes noc. Ráno opláchněte a těšte se z výsledku.

Ricinový olej

Pokud citronovou šťávu promícháte s ricinovým olejem, zatočíte s lupy a dalšími zánětlivými stavy, které postihují pokožku hlavy.

Aloe vera

Smíchání citronové šťávy a gelem aloe vera vytvoří silnou antioxidační kombinaci, která chrání vlasy před lámáním a štěpením konců.

Med

Směs medu a zmíněné šťávy coby maska posiluje vlasy zevnitř a zvyšuje jejich lesk.

Bezpečnostní opatření

Měli byste být vždy opatrní při aplikaci citronové šťávy na vlasy, protože obsažené aktivní složky mohou být nadměrně silné. Aplikujte ji jen jednou za čas. V případě častější frekvence dochází k zesvětlování vlasů nebo podráždění pokožky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat