Přírodní prostředky na lupy, které zkuste. Fungují na jedničku

Do boje s nežádoucími lupy už jste investovali „majlant“, jenže žádné extra výsledky to nepřineslo? Ještě neházejte flintu do žita a zkuste použít cibuli, jablečný ocet nebo citron. To je ta správná první pomoc!

Zřejmě se všichni shodneme na tom, že lupy rozhodně nejsou nic příjemného. Pomineme-li vizuální stránku, zpravidla jde o svědivou záležitost, která jednoho dohání k šílenství. Věděli jste, že jejich příčinou může být nadměrný stres? Ve hře jsou však i špatné stravovací návyky, nevhodně zvolené vlasové přípravky nebo mytí hřívy příliš horkou vodou. Strůjcem však bývají i všudypřítomné alergeny, znečištěné ovzduší či hyperaktivita mazových žláz. Jak se téhle patálie zbavit? Poznejte triumfy matky přírody!

Cibule. Královna kuchyně s kosmetickým využitím

Jen stěží bychom hledali domácnost, ve které by tato potravina neměla své čestné místo. Pokud ani ta vaše není žádnou výjimkou, jste zachráněni. Rozsekejte několik cibulí a naložte je na týden do francovky. Nutno dodat, že „medikament“ musí být dobře uzavřený. Tinkturou si pak masírujte pokožku hlavy ráno i večer. Než se nadějete, budete na „bílý nešvar“ už jenom matně vzpomínat!

Jablečný ocet jako přítel do nepohody

I ocet získávaný z jablek se dá skvěle uplatnit při vaření, protože salátům a zeleninovým pokrmům dodává nenapodobitelnou chuť. Ovšem ani jeho léčivé schopnosti nelze opomenout, neboť tekutý zázrak se hojně využívá při snižování hladiny cholesterolu, léčení angíny a odstraňování problémů se zažíváním. Co dokáže s vaší korunou krásy? Nepochybujte o tom, že učiněné divy.

Jablečný ocet má v popisu práce poskytnout úlevu od protivného svědění kůže, přičemž zabraňuje tvorbě lupů. Je to hlavně díky obsažené kyselině octové, jež eliminuje růst bakterií. Promíchejte jeho malé množství s trochou vlažné vody a směs použijte vždy jako finální oplach po běžném mytí. Rázem bude po starosti.

Citronová šťáva? Ani kapka nazmar

Šťáva z citronu je přirozeně antimikrobiální i antifungální. Je proto velmi užitečná při eliminaci otravných lupů, na které mohou být běžně prodávané produkty krátké. Jenže pozor, přijde vhod také v případě, že se vám hříva nadměrně mastí, protože přispívá k absorpci olejů, aniž by měla špatné účinky na mazové žlázy. Jak je to s aplikací? Bohatě stačí použít polovinu čajové lžičky a přidat ji do dávky šamponu. Vidíte, i takhle jednoduché to může být. Proč to tedy alespoň nezkusit?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat