Rýžová voda jako báječná vlasová kosmetika. Poznejte její účinky

Jak si jedním kouzlem přičarovat rychlejší růst vlasů, větší objem, dechberoucí lesk a ještě neviditelnou ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy? To je snadné, vsaďte na vodu, která vám v hrnci zbyde po rýži!

Připravujete si někdy rýži? A jak nakládáte s vodou, v níž tuto pochutinu vaříte? Pokud ji vyléváte s tím, že se vám absolutně na nic nehodí, jste sami proti sobě. Proč se vám vyplatí tuhle podceňovanou tekutinu skladovat?

Pro jednoho odpad, pro druhého poklad

Rýže je skutečně jedinečnou potravinou, neboť kromě mnoha cenných složek obsahuje také inositol, což je unikátní vitamin skupiny B. O něm je známo, že zlepšuje kvalitu pleti, podporuje krevní oběh a stimuluje regeneraci kožních buněk. Ovšem pozor, tenhle zkrášlující pomocník hodně prospěje i vašim vlasům, neboť proniká hluboko do jejich struktury a „opravuje“ i dlouhodobé poškození. Už chápete, proč je hřích zbavovat se rýžové vody jakožto zásobárny prospěšných živin? Načerpejte z ní raději tyhle výhody!

Rychlejší růst? Může být

Vůbec byste se nebránili, kdyby vám koruna krásy rostla rychleji? Pak po každém jejím mytí nezapomeňte na finální oplach „bílým zlepšovákem“. Ten díky přítomným aminokyselinám ve spolupráci s vitaminy E, C a B dění na pokožce hlavy pořádně „popožene“, takže se delšího culíku dočkáte o něco dříve. Nutno dodat, že tahle péče rovněž zabraňuje nadměrnému vypadávání, o čemž je také dobré vědět.

Náhražka kondicionéru a záruka lesku

Pokud patříte mezi uživatelky kondicionéru, možná by vás mohlo zajímat, že onen přípravek se dá snadno nahradit. A hádat můžete dvakrát, čím! Tekutina vonící po rýži dodá vaší chloubě hebkost a pružnost, což usnadní její rozčesávání. Také se postará o parádní lesk, který vám okolí bude závidět. Pro maximální efekt ji můžete smíchat s esenciálními oleji, perfektně se hodí třeba levandule, rozmarýn nebo heřmánek.

Trvalá ochrana a vysněný objem

Tato domácí a pro mnohé poněkud neobvyklá kosmetika má i další nesporná pozitiva. Při pravidelném používání zajistí vlasům ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně sálajícího horka ze stylingových přístrojů a škodlivého UV záření. Zároveň předchází lupům i rozdvojeným konečkům, a to nejlepší na závěr, dodává hřívě i objem! Hádáme, že dnes bude k večeři rýže, viďte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat