Komentáře k článku

Redy 20.01.2019

Pokud by tělu škodilo vysoké teplo po delší dobu, zřejmě so docela škodím když beru infra saunu 2-3x týdně. Je to jen 60 stupňů, ale co by mělo říkat švagr, která má finskou saunu na 85-95 stupňů. A když ze sauny vylezu, schládnu a dám si vlažnou sprchu, jako bych se opět narodil. Přitom zřejmě brzy zemřu.:-p

mája 18.01.2019

Horkou vanu si dávám skoro každý den. Miluji to. Tak na 20 min. Jsem prohřátá pak ještě hodinu, když sedím u TV. Vlasy tam nemáchám takže to na ně vliv nemá.

Hanyna 17.01.2019

Teplou a voňavou koupel s pěnou mám moc ráda, ale z časových důvodů většinou vyhraje rychlá sprcha*1*

j.z.malkowi@seznam.cz 17.01.2019

Bydlíme v bytovce,už hodně let máme sprchový kout a jsme moc spokojeni.když je nám zima,zahřejeme se jinak - než vodou :-D.Myslíme si ,že sprchování je zdravější,ale je to asi věc názoru.

nea 17.01.2019

Dávám přednost sprše. Občas si pustím horkou vodu, ale jen chvilinku. Občas zase studenou, ale taky jen na osvěžení. Jinak mám teplotu vody, která mě mi na umytí vyhovuje.

Murmus 17.01.2019

Kdybych se vzdala všeho co mi v životě může jen trochu uškodit, moc by toho nezbylo:-p

Vláďa 16.01.2019

Celý život se koupu v horké vodě 1,5-2 hodiny 1x týdně s přísadou různých solí a sklenkou červeného,nebo pivka.Neznám lepší a příjemnější relax.Bohužel při stoupajících cenách vody a mého pididůchodu se tohoto potěšení budu muset vzdát.Nikdy jsem neměřil teplotu vody,ale vlézt do ní rychle nešlo.Také jsem teplou nepřipouštěl.Vlasy mám po celé hlavě i když už šedivější,vrásky minimum,kůže se mi neloupe a nesvědí.Brýle mám na čtení,ale někdy je nemusím,mám své zuby a ještě s nimi otevřu pivo.Cítím se fajn a jsem se životem spokojený.V 60 jsem se oženil a ještě to trochu funguje.Myslím,že ty horké koupele jsou pro svěžest duše i těla vynikající.

aster Vláďa 17.01.2019

Souhlasím - není nic lepšího po únavné fyzické práci, než se naložit do horké vody s voňavou solí. A taky si k tomu beru skleničku dobrého červeného <3

aster 16.01.2019

Hm, horké koupele jsou taky součástí některých procedur v lázních. Horká voda může uškodit, když je lymfatický systém nějak poškozený - třeba po odstranění uzlin apod. - jinak spíše uvolní ztuhlé svaly. Pokud má někdo problémy se srdcem nebo s tlakem, tak to většinou ví a riskovat to snad nebude...*10*

Bára 16.01.2019

Někde jsem četla, že teplá voda pomáhá při likvidací tuku v našem těle *5* Takže každý večer nahřívám břicho sprchou *4* a víte, že to pomáhá, dokonce je krásne hladoucke. Jak bych ho vyzehlila.

tra 16.01.2019

Tak normální člověk snad pozná, jestli mu horká koupel dělá dobře nebo ne, jestli je po ní osvěžený nebo unavený, jestli je mu dobře, nebo naopak slabo, buší mu srdce a podobně... *9* Ty vlasy možná, v zimě, kdy se víc koupu, je nemám tak hezké, i když nevím, jeslti nemá vliv i nošení čepic a podobně. Ale i kdyby, od koupele mě to fakt neodradí - vlasy jsou kosmetická záležitost a psychická pohoda po koupeli za to rozhodně stojí.

Ivan 16.01.2019

Od svého lékaře, který již není mezi námi, jsem dostal radu. Když je ti OUVEJ a něco na tebe leze, napusť si vodu horkou jak sneseš a na 30 minut se dobře rozehřej. Potom se jen osuš a sup pod peřinu. Tak to občas praktikuji a do rána se potím, že můžu povlečení ždímat. A za víkend je "zloba" pryč a já zase normálně funguji. Bez prášků a bez nějakých doplňkových tablet. A bez návštěvy lékaře! Skvělé řešení, děkuji mu za něj.

Jarda Ivan 17.01.2019

Provozuji vypocení ve vaně. Voda 42C, půl kg kuchynské sole, někdy trocha sluneč. nebo oliv. oleje pro zjemnění kůže a zmenšuje ochlazování vody. Nejdříve ponořit jen končetiny a po chvíli pomalu celé tělo. Podle pocitu pak udržovat alespon 39C, ke konci nechat chladnout, nebo se ochladit k zastavení pocení. K vaně dvoulitrová lahev točené vody se špetkou soli a jablečného octu a malé rádio. Vydržím tam dvě hodiny a člověk jak znovuzrozený.

helus 16.01.2019

Mám velmi ráda horkou koupel.Prohřívám si celé tělo,a odpočnu si.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat