Jednoduché návody pro vlasy, které je zbaví nejčastějších neduhů

Máte pocit, že vaše vlasy přes zimu ztrácejí objem a lesk? Padají vám, lámou se a pomalu rostou? Sáhněte do domácích zásob a vraťte své chloubě ztracenou slávu!

Pokud se chcete s vaší hřívou chlubit, budete jí čas od času muset dopřát i nějaký ten zábal či vyživující masku. Vyberte si z uvedených návodů ten pravý, který si navíc můžete hravě připravit v pohodlí domova.

Pro lesklé a třpytivé vlasy

K lesku vašich vlasů velmi dobře poslouží levandule, která navíc zbaví pokožku hlavy nevzhledných lupů. Nasekejte levanduli na drobnější kousky, vložte do vyvařené kompotové sklenice, zalijte několika lžícemi kvalitního slunečnicového oleje a zahřívejte ve vodní lázni. Nechte 24 hodin stát a přeceďte. Vzniklý balzám vtírejte do pokožky hlavy, kterou poté zabalte do nahřátého ručníku. Nechte působit alespoň půl hodiny, poté pečlivě smyjte.

Když vlasy padají

Vyrobte si vlastní tinkturu proti padání vlasů. Budete potřebovat 50 g semen lichořeřišnice, 50 g nasekané mateřídoušky a litr 60 % alkoholu. Bylinky nechte louhovat na teplém místě po dobu 10 dnů. Hotovou vodičku vtírejte do vlasové pokožky 2x denně. Pokud nemáte semena lichořeřišnice, stejně dobře vám poslouží již připravená tinktura, kterou lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy.

Nadměrně se mastící vlasy

Nad mastnými vlasy můžete zvítězit s fenyklovým nálevem. 20 g nadrceného fenyklu zalijte vroucí vodou a nechte 20 minut louhovat. Odvar používejte během celého mytí, a to k oplachování vlasů, které se budou pěkně lesknout a vonět. Stejným způsobem funguje i odvar z řebříčku obecného.

Aby rychleji rostly

Namočte přes noc 100 g svízele obecného do studené vody a další den zahřejte. Po přecedění používejte tento výluh k oplachování šampónu z vlasů. Kštici už nemyjte vodou, aby mohl svízel působit. Pokud tuto bylinku nemáte, někdy k podpoře růstu vlasů postačí obyčejná masáž hlavy. Když dojde ke zvýšení cirkulace krve, lépe se ke kořínkům dostávají živiny, kořínky sílí a vlasy lépe rostou. Velmi účinný je i rozmarýnový olej. Zlepšuje již zmíněnou cirkulaci krve, pozitivně působí na celkovou strukturu vlasů, a dokonce oddaluje vznik šedin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat