Komentáře k článku

Zuzka 11.05.2019

Dobry den v Bio predajniach, ale i v DMkach sa predava gulocka pod pazuchou zvana soľ( bez vone), ale ak namocite a potriete tu sol pod pazuchou ribia sa biele otrusinky pod pazuchou, ako ked sa supe deodorant, ci sprej pod puzuchy( neverim ze zamedzuje vzniku Alzhaimrovej poruchy, pretoze tato choroba je v starsom veku u kazdeho druheho az tretieho cloveka diagnostikovana), s tym moc neklamte ludi, lebo budu pouzivat sol( mat flaky supane biele ako zrazenie krystalov z potu) a v starsom veku alzhaimra ci demenciu a parkinsin, toto su caste a stabilne ochorenia v starobe.

Jana 03.04.2019

To jsou hrozny plky. Uz bylo davno prokazano, ze parabeny jsou OK. Autor by mel jit s dobou a ne jen nesmyslne kopirovat.

Radovan 03.04.2019

Jak se na tohle tvrzení "Molekul hliníku v tomto „kameni“ není mnoho, navíc jsou natolik veliké, že se nedostávají do krevního oběhu, ale zůstávají na povrchu, čímž neutralizují zápach. A to je podstatný rozdíl, kterým se tento krystal liší od kuliček, sprejů a tyčinek proti pocení." dívá chemik?

javomark 02.04.2019

Vím že kdysi můj tatínek používal kamenec když se říznul při holení, ale asi to bude něco jiného než je tento. Vůbec jsem nevěděla že něco takového existuje na pocení.

Radovan javomark 03.04.2019

Je to ten samý kamenec, jaký používal Váš otec.

Magda 01.04.2019

Zkoušela jsem a na mne nefunguje. Po hodině se začnu potit a pot zapáchá více, než když použiji jiný "klasický" antiperspirant :-(

Lucie S. 01.04.2019

možná by bylo vhodné, aby se v článku objevilo, že alun póry zcela uzavře, takže se vůbec nepotíte, ale právě proto se pro dlouhodobé používání naprosto nehodí a i zde vznikají při dlouhodobém používání vážná zdravotní rizika *7*

Galipoli 01.04.2019

Ten minerál obsahuje 19,5 % hliníku. Ale klid... to je ten „dobrý hliník". Ten neškodí (podle autorky). Jen škoda, že ten článek nepublikovala dnes (1. dubna).

Ivana 31.03.2019

Pro lemoja a Alena Novotná: Dámy!? V době internetu si každá z nás Vámi propagovaný výrobek dokáže najít a koupit. To zavání dealerstvím.

BN 31.03.2019

Hliník je základní složkou hlíny. Takže keramika ho obsahuje taky. Jedovatost hliníku nebyla nikdy prokázána, i když se o to hodně "odborníků" snaží. Nerez obsahuje nikl a chrom, což jsou také alergeny. Nejzdravější je chcípnout hladem.

Lotus 31.03.2019

Šlompácký překlad analfabeta bez znalostí základů chemie. A pod článkem reklama na dryák Driclor :-D

Martina 31.03.2019

krystal používám asi 5 let a nemůžu si ho vynachválit.;-)

Nevěřte těm lžím! 31.03.2019

Autorko, co si myslíte, že v těch deodorantech způsobuje ty nemoci? Je to právě ten hliník!!! A nejsou to molekuly, ale kationty a ty jsou zatraceně malé, kation Al3+ má průměr 136 pikometrů zatímco voda 275 pikometrů a voda projde kůží jako nic! Tenhle článek je lež vedle lži!

jirinecka 31.03.2019

o krystalu slyším tak éépoprvé*5*

Alena Novotná jirinecka 31.03.2019

Já používám krystal Alunit od firmy, s kterou spolupracuji a jsem s ním nadmíru spokojená Používám ho nejen jako deodorant,ale i na desinfekci odřenin,drobných poranění,kloktání roztoku na bolest v krku, výplachy,aj. V naší domácí lékárničce nesmí chybět.Příp. bližší informace mohu sdělit do SZ.

helus 31.03.2019

O krystalu slyším poprvé.

Lenka 31.03.2019

Alunit od tiande ☺

Ira 31.03.2019

Krystal prodávají např. v DM drogerii, jsem ho tam viděla už mockrát, stojí do stovky..na druhou stranu hliník jako hliník, nerozumím chemii, přesto bych na druh neškodného hliníku moc nesázela..používám deodoranty z přírodní kosmetiky, zrovna v DM prodávají jejich značku Alvedere, který je se šalvějí a pravděpodobně není tak výkonný, ale pro mne jako člověka, který se potí minimálně perfektní...stojí asi osmdesát korun a vydrží rok, dělají ho jako sprej, tuhý i kuličku...Mimochodem ten krystal některé firmy nabízí i za tři stovky...

nea 31.03.2019

Nesetkala jsem se zatím s takovým krystalem, je to pro mě novinka.

lemoja nea 31.03.2019

Hezký den, používám - navíc lze využít na spoustu jiných věcí (bolest v krku, opary, štípance atd). V případě zájmu bližší info - karkade@email.cz

Monika 31.03.2019

Používám alunit 👍

Ivana 31.03.2019

Kamenec používám 5-6 let, ale střídám jej s přírodními deodoranty - tedy pokud jsou opravdu přírodní, to s jistotou nevím. Domnívám se , že kamenec také škodí, ale možná méně. Chemie mi nikdy nešla do hlavy. Pravdou je, že vydrží nejméně rok. Ovšem v těch vedrech co teď v posledních létech jsou, nepomáhá při fyzické práci ani jedno z výše psaných. A k těm, co se nanáší večer po sprše, působí přes noc a fungují pak celý den po "vydadání" nevěřím vůbec. Možná zabírají, ale tím že jsou na "těle" 24 hod ve mě nevzbuzují důvěru. To se raději víckrát osprchuju...

Marta 31.03.2019

Krystal / kamenec (mineralni deodorant/antiperspirant, Potassium Alum) je vstrebatelna forma hliniku, jehoz molekuly se pri namoceni zmensuji a stavaji se kuzi vstrebatelne. Kamenec se pro pouziti namaci. Je ucinny proti poceni prave diky forme hliniku. Je stejne toxicky, jako jine. According to Dr. Christophe Exley, “There is no difference in ‘safety’ between antiperspirants made of aluminium chlorohydrate (and related salts) and those made of alum (potassium aluminum sulphate), the so-called crystal ‘natural’ products.” He also confirms, “We know from research that aluminum applied under the arm appears in the urine, so it does permeate through the skin.”* [PREKLAD: Dle Dr. Christophe Exley, odbornika na hlinik, "Neni zde zadny rozdil mezi 'bezpecnosti' antiperspirantu vyrobenych za pomoci aluminium chlorohydrate (a pribuznych hlinitych soli) a tzv. prirodnim produktem 'krystal'" Dale take potvrzuje, " Vime z vyzkumu, ze hlinik naneseny do podpazije detekovatelny v moci, z cehoz vyplyva ze se kuzi do tela vstrebava."]

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat