Co byste měli vědět o krystalovém deodorantu

Zdá se, že situace je vážná. Běžně nabízené produkty, které si každé ráno aplikujete do podpaží, jsou spojovány s rozvojem alergií, rakoviny a Alzheimerovy choroby. Právě proto možná dáte šanci kameni, z něhož taková rizika nehrozí!

Z nedávných statistik vyplývá, že nějaký přípravek, jenž omezuje zápach potu či pocení samotné, denně používá každý třetí Čech. I vy patříte mezi jedince, kteří by se bez takového pomocníka v žádném případě neobešli? Pak byste se měli seznámit s jedním, který je teď hodně v kurzu. Až poznáte jeho výhody, pochopíte!

Ochrana bez rizika? Přesně tak

Alun neboli kamenec se v poslední době stává opravdovým trendem. Pokud jste s ním dosud neměli tu čest, jedná se o průhledný a šikovně tvarovaný krystal, jehož účinnost spočívá především v molekulární stavbě. Jakmile ho totiž lehce navlhčíte, začnou se uvolňovat jednotlivé „částečky“ soli, které se následně nanášejí do podpaží, kde splynou s kůží. Molekul hliníku v tomto „kameni“ není mnoho, navíc jsou natolik veliké, že se nedostávají do krevního oběhu, ale zůstávají na povrchu, čímž neutralizují zápach. A to je podstatný rozdíl, kterým se tento krystal liší od kuliček, sprejů a tyčinek proti pocení.

Alzheimer jako následek čistoty? Bohužel

Běžně nabízené deodoranty i antiperspiranty totiž zmíněného hliníku obsahují poměrně dost. Alespoň tedy podle názoru odborníků. Ti před touto složkou varují s tím, že bývá spojována s hormonální nerovnováhou nebo vznikem Alzheimerovy choroby. Ano, čtete správně! Výčet hrozeb tím ovšem zdaleka nekončí.

I rakovinu si lze vetřít do podpaží

Další potíž s těmito „klasickými“ produkty je, že v nich jsou ukryté konzervační parabeny, které prý zvyšují riziko rakoviny, přičemž nahrávají alergiím a reprodukčním poruchám. Krutě vymstít se může i přítomnost antibakteriálního činidla známého pod názvem triclosan. Tato „ďábelská ingredience“ je registrována jako pesticid, což je celkem šokující.

Experti se na základě několika studií navíc domnívají, že dlouhodobý kontakt s triclosanem navyšuje pravděpodobnost dysfunkce štítné žlázy. Nic moc vyhlídky, viďte? Ptáte-li se, zda jsou stopy uvedených látek v krystalovém alunu, tak nikoli. Na popularitě mu přidává i to, že vydrží přibližně 12 měsíců a vůbec není drahý. Zkusíte ho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat