Příruční „kápezetka“: Co nikdy nesmí chybět ve vaší kabelce

12.03.2019 | Krása a móda

Co nosíte ve své tašce? Každá žena tam nejspíš najde peněženku, mobil, klíče, nějakou tu rtěnku a zmuchlaný kapesník. Jenže když už ji denně nosíme, proč toho nevyužít a nevybavit ji tak, aby nás zachránila v každé situaci?

Nemusí nutně vážit jako pytel brambor, abyste ji mohly prohlásit za příruční „kápézetku“.

Tabletka proti bolesti

I když na časté bolesti hlavy netrpíte, nikdy nevíte, kdy se vám nebo někomu ve vaší přítomnosti může prášek proti bolesti hodit. Nezabere žádné místo a v případě potřeby budete vděčná, že jste ji u sebe měla.

Antikoncepce

Platíčko tabletek nebo prezervativ nic neváží a může vás zachránit od neplánovaného rodičovství, když se rozhodnete po práci zajít s přáteli na drink a přespat jinde, než jste původně zamýšlela. Antikoncepce by měla být součástí každé výbavy kabelky.

Náplast

Každá z nás někdy zažila ten příšerný pocit, kdy se vám na patě po celém dni v lodičkách vytvoří puchýř. Není lepší záchrany než kousek náplasti schovaný v kabelce.

Nůžtičky

Na zatržený nehet, ustřižení škrábající cedulky na vaší halence nebo na odstřihnutí výše zmíněné náplasti na puchýř na patě. Nůžtičky se vždycky hodí.

Žvýkačky

Chystáte se po obědě na schůzku a váš dech nevoní zrovna po fialkách? Proto byste měla vždy v kabelce mít pár žvýkaček nebo větrových bonbonů, které vás zachrání od nechtěného trapasu.

Hygienické potřeby

Přesto, že je vaše perioda přesná jako hodinky, příroda nás může mnohdy překvapit, když to nejméně čekáme. Jedna vložku nebo tampon byste ve vaší kabelce měla nosit vždy.

Vlhčené ubrousky

Na ruce od zmrzliny, flek od kávy na kalhotách nebo jen tak na osvěžení v parném dni. Vlhčené ubrousky jsou skvělým pomocníkem.

Zapalovač

Zapalovač se vždycky hodí. Ať už se vám páře lem na tričku, kolegové vás při pauze otravují, protože si zapomněli svůj (i když vědí, že nekouříte), nebo se po práci utáboříte v lese a rozhodnete se založit oheň, který odežene krvelačné šelmy.

Proteinová tyčinka

Někdy máme práce nad hlavu a nestíháme oběd. Někdy zůstaneme na dlouhé hodiny uvězněné v čekárně lékaře nebo na úřadech. K těmto účelům se hodí mít v kabelce vždy něco malého k zakousnutí. Proteinová tyčinka nás dokáže zasytit a dodat potřebnou energii, když nemáme čas se pořádně najíst.

Deodorant

Tady není moc co vysvětlovat. Deodorant bychom s sebou měly nosit vždy. Hlavně v létě.

Hřeben

I když se ráno snažíme sebevíc, účes jako z časopisu dlouho nevydrží. Pro drobné úpravy během dne je hřeben nezbytnou součástí našich kabelek.

Mince

Kolikrát už se vám stalo, že jste do obchodu přišly s plnou peněženkou bankovek a drobných, ale mezi nimi nebyla žádná mince, která by pasovala do vozíku? „Ulijte“ si stranou jednu pětikorunu nebo „jedno-eurovku“ z dovolené a máte rázem o starost méně. Případně si kupte žeton, který nelze utratit, nebo v nouzi použijte klíč od bytu. I ten funguje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat