Domácí koupele pro potěšení těla i duše

Také se po těžkém dni těšíte, až se naložíte do vany a dopřejete si relaxaci? Horká voda s pěnou je jistě příjemná, ale máme pro vás tip na něco ještě lepšího. Bylinkové koupele, které vám dopřejí odpočinek, a navíc propůjčí své léčivé schopnosti, si zamilujete!

Bylinková koupel by měla představovat takový malý soukromý rituál, kdy si uděláte čas jen sami pro sebe. Vyhraďte si alespoň půl hodiny, hodinu nebo i více času, kdy nebudete nikam spěchat, a nikdo vás nebude rušit.

Kulatý šumivý zázrak

Malé šumivé kuličky dokážou povznést vaši koupel na ojedinělý zážitek. Vyhrajte si s vůněmi i bylinkami, kterými při výrobě tohoto potěšení rozhodně nešetřete. Koupelí se sušenými okvětními lístky růže hýčkejte svou pokožku. Růže zlepšují krevní oběh, podporují výživu pleti, působí proti stárnutí, stahují póry, hojí kožní záněty a bojují proti nedokonalostem pokožky.

Pro výrobu šumivých kuliček budete potřebovat dva hrníčky jedlé sody, jeden hrníček soli do koupele, jeden hrníček práškové kyseliny citrónové, vodu, sušené okvětní lístky růží, růžový esenciální olej a tři lžíce rostlinného oleje dle vašeho výběru.

Ve větší misce smíchejte všechny sypké ingredience. Do nějaké menší nalijte olej, dvě až tři lžičky esenciálního oleje a jednu lžíci vody. Tuto směs pomaličku přilévejte ke smíchaným sypkým ingrediencím a postupně zpracovávejte. Měla by vám vzniknout směs o konzistenci mokrého písku. Tou začněte plnit kulaté formičky nebo silikonová tvořítka. Směs nechte ve formičkách odstát zhruba deset minut, poté hotové šumivé kuličky dejte na suché místo, kde ještě dva dny budou odpočívat. (Mimochodem, pokud vám bílá barva kuliček připadne nudná, přidejte k výše uvedeným ingrediencím pár kapek potravinářského barviva.) A co dalšího polaská všechny vaše smysly?

Smetanové potěšení

Mandlový olej uklidňuje podrážděnou pokožku, hydratuje a posiluje nehty. Vhodný je zejména při péči o citlivou kůži a v kombinaci s obyčejnou smetanou prokáže vaší pokožce neuvěřitelnou službu. K přípravě budete potřebovat čtvrt litru smetany ke šlehání a 100 mililitrů mandlového oleje.

Smetanu si předem mírně předšlehejte, poté si připravte vodní lázeň. Za stálého šlehání přilévejte po kapkách mandlový olej a směs takto zpracovávejte až do úplného vychladnutí. Podle libosti můžete přidat i špetku léčivých bylinek. Pěnou naplňte silikonová tvořítka na led, překryjte je fólií a dejte do mrazáku. (Toto pěnové potěšení vydrží v chladu nejdéle tři měsíce.)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat