Pálí vás v zimě ruce a obličej? Na vině je i nevhodná kosmetika

12.02.2019 | Krása a móda

Cítíte se v poslední době jako křížala? Vaše pleť je suchá a nepříjemně pálí? Viníkem je především chladné počasí a mráz, který dokáže na naší pleti napáchat nepříjemné katastrofy. Pokud ale používáte vhodnou kosmetiku, můžete nepříjemnému pálení a lišejům předejít nebo je alespoň zmírnit.

Sledujte složení

Pro zimní období se vyplatí nakoupit novou zásobu kosmetiky. Nelze totiž používat krémy, na které jste zvyklé po zbytek roku. Při výběru zimní kosmetiky bedlivě studujte její složení. Krémy na obličej by totiž neměly obsahovat vodu. Právě ta totiž často může za nepříjemné pálení a vysušenou kůži. Při používání takové kosmetiky také můžete snadno přijít i k omrzlinám. Hydratační krémy používejte také, ale obličej jimi mažte na noc.

Kdo maže, ten jede

V zimě jsou pro vaši pleť nejvhodnější výživné, hutné krémy s mastnější texturou. Nejlepší volbou jsou například pleťové oleje, které snadno pronikají do pokožky, přirozeně ji hydratují a vytvářejí na ní ochranný film proti mrazu, aniž by zanechávaly pocit mastnoty.

Čistota – půl zdraví

Ani v zimě by se nemělo zanedbávat hloubkové čistění obličeje. Používejte peelingy, vyživující masky, ale vsaďte i na obličejová séra s vitaminem E. Péči věnujte především očnímu okolí, které je citlivější, než zbytek obličeje a případné škody se zde projeví dříve, než jinde.

Pozor na make-up!

Kvalitní make-up sám o sobě slouží jako účinná ochrana obličeje. I pro něj však platí, že na zimu se hodí spíše nějaký hutnější. U takových make-upů je však potřeba pokožku před nanesením dobře připravit, abyste předešly nevzhlednému šupinatění. Místo rtěnek dejte raději přednost balzámům, které vaše rty dokonale ochrání.

Na suché ruce

Pokud vás v zimě pálí popraskané a vysušené ruce, vyzkoušejte tělové máslo. Nejen, že je vhodnější, než klasické krémy na ruce, ale mají také schopnost rychleji regenerovat namáhanou pokožku. Pokud se chystáte do mrazu, nezapomínejte na rukavice. Pořiďte si také jedny bavlněné, které budete používat na noc. Ruce večer pořádně namažte a schovejte je do rukavic. Ráno bude pokožka krásně vláčná.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat