Jak osvěžit unavené oči. Dopřejte jim lázeň nebo vitaminy

V současné době jsou naše oči stále více a více namáhané. Neustále koukáme na monitor počítače nebo obrazovku televizoru a zrak si neodpočine ani za volantem auta. Jak lze tento důležitý smysl chránit? Tohle mu pomůžete s regenerací!

Oči jsou jedním z našich nejdůležitějších, ale také nejzranitelnějších orgánů, které je třeba chránit. Zprostředkovávají nejen tvary, hloubku zorného pole a miliony barev, ale navíc nám pomáhají zpracovat světelné signály, které udržují v chodu vnitřní hodiny našeho těla. Staráte se o ně dostatečně?

Oční lázeň

Mezi nejčastější problémy, jež trápí všechny věkové kategorie, patří unavené oči. Dlouhé sezení u televize, počítače, stres nebo prašné prostředí. To vše přepíná a unavuje zrak, což vede k celkové únavě a bolestem hlavy. V takových případech se doporučuje jemná masáž nebo osvěžující oční lázeň, ke které budete potřebovat velký nakrájený list aloe vera.

Kousky listu aloe vera vložte do hrnce s vodou a nechte jej povařit. Můžete k němu přidat třeba kapku medu. Výslednou tekutinou si pravidelně umývejte oči. Nutno podotknout, že existuje více rad, které pomáhají při únavě očí. Někteří léčitelé doporučují i bukvici lékařskou, jež čistí, stimuluje oči a napomáhá celkové regeneraci zraku.

Zlaté borůvky

To, co se již několik desetiletí tvrdí o mrkvi, by se podle posledních studií mělo říkat spíše o borůvkách. Borůvky mají blahodárný vliv na ostrost vidění, jsou skvělou prevencí před šeroslepostí, nebo dokonce krátkozrakostí a zlepšují vidění za tmy. V případě zhoršujícího se zraku odborníci doporučují pravidelně užívat výtažek z borůvek a doplnit jídelníček o potraviny obsahující lutein (látka, která chrání oči absorpcí ultrafialového záření). Přírodním zdrojem luteinu je hlavně zelenina (špenát, kapusta, mrkve, kukuřice, brokolice, hrách nebo cuketa).

Tmavé kruhy pod očima? Už ne!

Pro některé lidi jsou tmavé kruhy pod očima celoživotním problémem. Pokud s nimi bojujete, zkuste si na „kukadla“ pravidelně přikládat plátky syrové brambory. Škrob obsažený v bramborách pomáhá čistit pokožku, zmírňuje viditelnost tmavých skvrn a působí také jako antioxidant.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat