Špatná technika holení způsobuje rychlejší růst chloupků

20.04.2021 | Krása a móda

Včera večer jste si oholila nohy a dnes ráno už byste mohla znovu? Čím to je, že někomu vydrží oholení několik dní a vy máte hned nohy jako struhadlo? Možná je to špatnou technikou holení. Ověřte si z našich tipů, zda to děláte správně.

Správná žiletka

Základem dokonalého oholení je kvalitní žiletka. Vyhněte se jednorázovým holítkům, která se rychle tupí a často jsou k vaší pokožce nešetrná. Raději investujte do kvalitní žiletky s výměnnými hlavicemi, které bývají kvalitnější a vydrží déle ostré.

Nezapomeňte na peeling

Peeling nepatří jenom na obličej. Čas od času byste ho měli dopřát celému tělu a zbavit ho tak odumřelé kůže. Pokud se chystáte k holení nohou, tím spíše. Nejprve nohy zbavte starých kožních buněk a teprve potom se chopte žiletky.

Používejte pěnu

K holení jakékoli části vašeho tělo používejte pěnu nebo gel na holení. Nejen že bude vaše pokožka úžasně hladká, ale prostředky na holení zvyšují kluznost holicích strojků a výsledný efekt. Navíc se žiletka mnohem pomaleji tupí.

Holení až nakonec

Nikdy si neholte nohy nasucho nebo hned jak vlezete do sprchy. Nejprve se umyjte a nechte pokožku nahřát teplou vodou. Póry se roztáhnou a uvolní tak chloupky, které vlivem tepla nepatrně povylezou ze svých úkrytů. Oholení pak vydrží mnohem déle.

Vystřídejte teplotu

Na závěr oholené nohy osprchujte studenou vodou, abyste podpořila vznik tzv. „husí kůže“. Ta posune folikul chloupku blíže k horní vrstvě kůže a umožní tak dodatečně oholit i tu část chloupku, která by se jinak ukázala až za dva až tři dny.

Namažte se

Po holení se vždy nezapomeňte namazat. Ideální jsou krémy určené pro čerstvě oholenou pokožku, které uzavřou póry, ale zamezí vzniku zarůstajících chloupků. Pokožku, která je od žiletky podrážděná hydratují a výsledkem budou perfektně oholené, hladké a krásné nohy.

Vyhněte se chladu

Aby vám oholení co nejdéle vydrželo, je třeba se vyvarovat vzniku „husí kůže“. Ta totiž může mít na svědomí zdánlivě rychlejší růst chloupků. Pokud tedy nosíte sukně, v chladných ránech tohoto období raději oblékněte i punčochy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat