Péče o pleť: Která potřebuje ibišek a která jablečný ocet

Typ vaší pokožky je určen genetickými dispozicemi, ale mohou ho ovlivňovat i další faktory, jako je strava, míra stresu, prostředí a kvalita kosmetických přípravků. Stav pleti také určují hormony, změny počasí, pohybová aktivita i nemoci. Jak na který druh nejlépe působit? Nedělejte stále dokola ty samé chyby!

O pleť je třeba pečovat v každém ročním období. Prvotně je však důležité určit, s jakým druhem máte tu čest. Co potřebuje zrovna ta vaše?

Na suchou pleť ibišek

Je náchylná ke svědění, loupání, snadno popraská, navozuje pocit napětí, zvláště na tvářích, čele a bradě. Vysouší ji klimatizace, ústřední topení, zakouřené prostředí, nadměrné vystavování slunečním paprskům i nekvalitní strava. Takovou pleť nikdy nenechávejte bez ochrany a vyvarujte se používání mýdla.

K odstranění make-upu zvolte jojobový nebo mandlový olej. Občas si dopřejte celkovou masáž obličeje těmito uvedenými oleji. Z bylin se hodí heřmánek, lipový květ, levandule, okurka nebo ibišek. Vhodnou maskou je žloutek smíchaný s banánem, ale i jogurt s olivovým olejem. Během dne pleť osvěžujte růžovou vodou.

Mastná pleť potřebuje ovesnou mouku

Máte mastnou pleť s rozšířenými póry, náchylnou na uhříky a skvrny? Pro zlepšení vzhledu otevřených či zvětšených pórů vyzkoušejte roztok jablečného octa a destilované vody v poměru jedné lžíce octa na hrnek vody. Ačkoli se to zdá nepravděpodobné, nejlepším prostředkem na mastnou pleť je olej. Masírujte pleť několik minut kvalitním, za studena lisovaným olejem, přebytečné množství odstraňte suchým tamponkem, poté dalším tamponkem namočeným v teplé vodě. Velmi vhodné je i napařování. Uvolňuje špínu, bakterie a otevírá zablokované póry.

Po napaření a vyčištění pleti je vhodné jí dopřát výživnou masku. (Běžné masky pleť až příliš vysušují.) Z jemnějších variant nešlápnete vedle, když se spolehnete na ovesnou mouku. Jednu lžíci smíchejte s jedním našlehaným vejcem a lžičkou citronové šťávy.

Smíšená pleť

Je normální až suchá na tvářích, tíhne ke skvrnám, objevuje se typická mastná T zóna v oblasti čela, nosu a brady. I pro tento typ pleti je vhodné napařování. Vylepšuje krevní oběh, pročišťuje do hloubky a změkčuje pokožku. Před napařováním potřete červené žilky olejem z kapsle vitaminu E. Při večerní péči dbejte na vhodný noční krém a mějte na paměti, že přehnané používání krémů kolem očí může způsobit ranní oteklost.

Pro smíšenou pleť je rovněž nezbytná denní hydratace. Vytvořte si domácí pleťový sprej na obličej, který budete aplikovat kdykoliv během dne. Je vhodný pro všechny druhy pleti k doplnění ztracené vody. Postřik si vyrobíte z 200 ml destilované vody, do které přimícháte 5 kapek kvalitního éterického oleje. Vhodný je olej růžový, levandulový nebo šalvějový. Vzniklou emulzi nalijte do rozprašovací lahve a před každým použitím protřepejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat