Modní trapas? Oblečte se vhodně pro každou příležitost

I když patříte k lidem, kteří většinou své oblečení příliš neřeší, jsou příležitosti, kdy musíte být při výběru outfitu opatrní. I oblečení totiž může rozhodnout o tom, jak danou situaci zvládnete.

Ačkoli se z džínů stala pro spoustu lidí téměř každodenní uniforma, jsou chvíle, kdy musejí zůstat ve skříni. Jenže co obléci místo nich?

Obchodní či podnikový večírek

Pokud nejste pozvaní na večírek u přátel, ale na formální setkání při večeři a sklence vína, rozhodně je dobré mít v zásobě tzv. malé černé. Nebojte, rozhodně v nich nebudete působit nudně, dají se totiž ozvláštnit doplňky (ale pozor, vždy mějte na paměti, jak moc formální večírek je – přijdete-li ověšena jako vánoční stromeček, malé černé vám nepomohou a dopustíte se tak jako tak módního faux pas).

Malá rada – obecně platí, že délka malých černých by měla dosahovat lehce nad kolena (výš rozhodně ne). Pokud jste ale vyšší postavy, můžete si dovolit i délku pod kolena, což si naopak menší ženy dovolit nemohou.

Pracovní pohovor

Spousta lidí oblečení při pohovoru, jež má rozhodnout, zda získají práci, o kterou se ucházejí, zbytečně podceňuje. Je jedno, zda si společnost, kam byste rádi zamířili, nepotrpí na přísný dress code a na chodbě nejčastěji potkáváte lidi v džínech a tričku – vy musíte přijít na pohovor oblečeni mnohem formálněji!

Ideální kombinací je pro ženy halenka (bílá je klasika, zkusit můžete i jiné barvy, ale spíše světlé, tlumené) a černé kalhoty či sukně. Je to velmi jednoduchý vzhled a nemůžete v něm prakticky udělat chybu. Stejně tak se hodí i kostýmek. Mimochodem, není příliš vhodné přijít v čemkoli s hlubokým výstřihem či vysokým rozparkem, ani s přemírou doplňků. Pamatujte, v jednoduchosti je krása.

První schůzka

O tom, co si obléci na první rande, by se dala napsat celá příručka. Takže to shrneme (protože každá žena je originál a jedno jediné obecné pravidlo tu nenajdeme) – měla byste se cítit pohodlně (proč k nervozitě ze setkání přidávat i nervozitu z toho, že si nejste úplně jistá, zda vám vybraný kousek oblečení sedí), ale rozhodně zapomeňte na tepláky nebo legíny! Totéž platí o roztrhaných džínech. Je dobré vsadit na ženskost, ovšem nepřehánějte to se „sexy lookem“! Může se totiž stát, že budete vypadat „lacině“. Oblečení zvolte i podle místa, kde se schůzka odehrává.

Setkání s budoucím tchánem a tchyní

Máte poprvé stisknout ruku jeho rodičům, o jejichž vkusu toho příliš nevíte? Zkuste najít ve svém šatníku něco lehce konzervativního (např. klasické černé kalhoty nikdy neurazí) a doplňte to podle svého vkusu něčím, co prozradí váš styl (třeba barevným sáčkem nebo svetříkem). Pamatujte, musíte udělat dobrý dojem, ale zároveň je nutné, abyste se cítila pohodlně a byla sama sebou.

ADRESÁŘ:

Charles Vögele, Avion Shopping Park, Skandinávská 3A, Praha 5
s.Oliver
, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Takko Fashion
, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5
Esprit
, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Ateliér Jiřina Tauchmanová
, Sokolská 66, Praha 2







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat