Jak byste měla v létě pečovat o své nehty

24.07.2019 | Krása a móda

Horké letní období se odráží nejen na stavu naší pleti, ale také na kvalitě našich nehtů. V létě je péče o ně obzvláště důležitá, aby zůstaly krásné, pevné a zdravé. Co je pro zachování jejich kvality nejdůležitější?

Voda, voda a zase voda

Abyste zachovali pružnost svých nehtů, je více než nutné, abyste dodržovali správný pitný režim. Protože jsou ale v letním období ruce mnohem více vysušovány, je potřeba jim dodat hydrataci i z vnější strany. Pořiďte si v drogerii hydratační masky na ruce, často se prodávají i s rukavicemi, které jednoduše navléknete na noc a ráno vyhodíte. Pokud byste raději něco ekonomičtějšího, úplně postačí hydratační krém s vitamínem E a obyčejné bavlněné rukavice.

Pravidelná hydratace eliminuje nejen křehnutí nehtů a následné třepení, olupování a lámání, ale také zabraňuje tvorbě záděr a praskání okolní pokožky. Navíc udržuje vaše ruce stále stejně krásné a pokožku pevnou a vypnutou.

Zapomeňte na laky

I když je léto obdobím barev, lakům na nehty by se ženy měly obloukem vyhnout. Rozpouštědla, která obsahují, nehty ještě více vysušují a ty jsou potom náchylné k nejrůznějším defektům. Pro péči o samotný nehet je vhodné použití vyživujícího séra, které se nanáší stejně, jako lak na nehty, je ale bezbarvé.

Pokud už bez nalakovaných nehtů nemůže některá z žen žít, je lepší vybírat mezi vyživujícími laky s obsahem hydratačních látek a bez zbytečné chemie.

Používejte rukavice

Jestliže jste vášniví zahradníci, pořiďte si pár kvalitních rukavic a nezapomínejte je při práci na zahrádce používat. Pokožka na rukách je sice velmi odolná, ale také náchylná k rychlému hrubnutí, pokud je to potřeba. Jakmile totiž vaše ruce zaznamenají, že vykonávají činnost, při které by se měly chránit silnější vrstvou kůže, tvorba mozolů a hrubých míst na sebe nenechají dlouho čekat. A to není příliš efektní.

Vybruste je do dokonalosti

Ruce je dobré čas od času ošetřit peelingem a zbavit je tak odumřelé kůže. Navíc tím napomůžete vstřebávání ošetřujících přípravků. K tomuto účelu si můžete v drogerii pořídit peeling přímo na ruce, ale postačí i výrobky určené na tělo nebo obličej, případně klasický pískový čistič, který používají řemeslníci na omytí rukou od té nejodolnější špíny. Je levný, účinný a krásně voní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat