Domácí triky na popraskané paty. Nenechte se v létě zahanbit

Suché a popraskané paty jsou známkou nedostatku pozornosti vůči tělu. Taky se za ty svoje stydíte? Sáhněte do domácích zásob a vytáhněte třeba banán nebo olej!

Pokožka na nohou má tendenci se vysušovat, protože v ní nejsou přítomné žádné olejové žlázy. Tato suchost pak způsobuje popraskání kůže. Kromě tohoto problému je na vině nedostatek hydratace, nadměrné vystavení znečištění a některé zdravotní stavy, jako je ekzém, diabetes, štítná žláza a lupénka. Co s tím? Pomůžete si i v pohodlí domova!

Maska s citronem a glycerinem

Maska na nohy? A proč ne? Připravte si 1 lžíci soli, 1/2 šálku citronové šťávy, 2 lžíce glycerinu, 2 čajové lžičky růžové vody, teplou vodu a pemzu.

V lázni rozpusťte sůl, přidejte 8 až 10 kapek citronové šťávy, jednu polévkovou lžíci glycerinu a jednu čajovou lžičku růžové vody. Do této vody namočte nohy asi na 15 až 20 minut. Poté pomocí pemzy paty vydrhněte.

Následně smíchejte jednu čajovou lžičku glycerinu, jednu čajovou lžičku růžové vody a jednu lžičku citronové šťávy. Směs naneste na popraskané paty a natáhněte si ponožky. Nechte působit ideálně přes noc, ráno opláchněte vlažnou vodou. Provádějte jednou až dvakrát týdně či do zlepšení stavu.

Kyselé vlastnosti citronové šťávy pomáhají hojit drsnou a suchou pokožku, čímž zabraňují popraskání chodidel. Glycerin pokožku změkčuje, zatímco růžová voda má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti, které pomáhají při hojení trhlin.

Rychlá léčba s rostlinným olejem

Že náprava suchých, popraskaných pat musí stát jmění? To je mýtus. Jediné, co potřebujete, jsou 2 polévkové lžíce rostlinného oleje. Umyjte si nohy, osušte je čistým ručníkem a naneste na ně vrstvu rostlinného oleje. Natáhněte tlusté ponožky a jděte spát, ráno smyjte. Provádějte každý večer. Tuky v hydrogenovaném rostlinném oleji vyživují pokožku a hojí popraskané paty.

Banánovo-avokádový zábal

2 zralé banány a 1/2 avokáda. Nic víc nepotřebujete. Ovoce rozšťouchejte a smíchejte. Aplikujte tuto silnou krémovou pastu na paty a chodidla a nechte 15 až 20 minut působit, poté nohy umyjte vlažnou vodou. Proceduru opakujte ideálně denně – do zlepšení stavu. Avokádo je bohaté na několik éterických olejů, vitaminů a tuků, které pomáhají opravit suchou pokožku. Banán zase funguje jako zvlhčovač, jenž pleť dělá měkčí a hladší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat