Fungující přírodní prostředky proti celulitidě

Připravují vás ďolíčky na stehnech o sebevědomí i dobrý pocit? Vyzrajte na ně pomocí okurky, kapusty nebo oleje z kokosových jader.

Celulitida je spolu se striemi asi největším strašákem, který dle statistik postihuje přibližně 90 % žen. Že se jedná o letitý a téměř historický kosmetický nešvar, to potvrzuje i fakt, že první zmínky o „pomerančové kůži“ pocházejí už z 20. let minulého století. Proč se něco takového vůbec tvoří?

Příčiny, o kterých se málo mluví

Ačkoli hodně lidí má „zkrabatělou pokožku“ úzce spjatou s kily navíc, seznam jejích pachatelů je o něco delší. Mezi hlavní viníky se totiž počítá nedostatečný pitný režim, sedavý způsob života i přehnaná náklonnost k opalování. Svou roli zde sehrávají také další faktory, kupříkladu alkohol, kouření, nadměrná spotřeba tuků či dlouhodobé užívání antikoncepce, jež způsobuje hormonální nerovnováhu. Jak se proti celulitidě dá bojovat? Směřujte svou pozornost k těmto potravinám, dle názoru expertů se jejich pravidelná konzumace nemůže minout účinkem. Co si tedy servírovat?

Okurka, šťavnatá klasika

Voda je nezbytnou součástí procesu detoxikace celého těla, ovšem podílí se i na metabolizaci tukových buněk. Čím více tedy budete dbát na plnění pitného režimu, tím lépe. Proto je dobré zahrnout do jídelníčku okurku. Ta kromě toho, že je tvořena převážně z vody, obsahuje i celou řadu vitaminů a minerálů zlepšujících kvalitu pleti.

Špenát a kapusta? Přátelé odhalených stehen

Co má listová zelenina společného s bezchybnou pokožkou? Lze říct, že úplně všechno. Může vám totiž nabídnout poctivou dávku vlákniny, antioxidantů a prospěšných látek. Ale to zdaleka není maximum, jelikož poskytuje i výhody v podobě zlepšené cirkulace krevního oběhu a rychlejší regenerace kožních buněk. A to se jeví jako ten nejlepší protiútok! Dáte si dnes špenát, nebo to vidíte spíše na kapustu či mangold?

Kokosový olej jako exotický spojenec

Olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů má spoustu pozitiv, včetně mírnění projevů celulitidy. Četné vědecké studie naznačují, že jeho složení urychluje metabolismus, a pokud se „užívá“ s mírou, přispívá i ke spalování kalorií. Z tohoto důvodu se jedna lžička denně vřele doporučuje. Ovšem ani vnější užívání tohoto mazadla nepřijde vniveč, neboť obsažená kyselina laurová působí silně protizánětlivě. A to je přesně to, co na zkrabatělou kůži platí!

Zdroj: totalbeauty.com/content/gallery/cellulite-cream/p135122/page2, draxe.com/beauty/how-to-get-rid-of-cellulite, lipotherapeia.com/the-peach-factor-blog/does-coconut-oil-get-rid-of-cellulite







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat