Letošním trendem v úpravě obočí je extravagance

27.11.2019 | Krása a móda

Pečlivě upravované obočí by mělo být základem každé ženy i muže. Obočí lemuje tvář, zvýrazňuje pohled, a dalo by se s nadsázkou říci: že se jedná o rám našeho obličeje. V dnešní době již obočí není pouze „druhořadou“ zkrášlovací částí, ale stále více se na něj zaměřují estetické i kosmetické trendy.

Již dávno není pravidlem trhat obočí do úzké čárky po vzoru Marlene Dietriech. Navíc příliš úzké obočí opticky přidává na věku i přísnosti. Dnes je moderní výrazné obočí, které si ale stále udržuje svůj přirozený tvar. Vždy je dobré se při jeho úpravě svěřit do rukou zkušené kosmetičce a tvar pak podle rad odborníka pouze udržovat dál. Nejmodernější formou úpravy obočí je tzv. textured brow, kdy se udržuje stále přirozený rozměr a tvar. Hlavní fokus je především na jeho plnost, barvu, texturu a velikost. Na úpravu ve stylu textured brow najdete i speciální tužky či stíny, které vám vytvoří přirozený, ale přitom plný a objemový vzhled obočí.

V hlavní roli extravagance

V dnešní době je trendy obočí tmavší a barevně výraznější. Pokud nemáte od přírody husté obočí, tak ideálním pomocníkem jsou růstová séra na obočí a řasy. Ty dokáží přidat až o 40 % na objemu. Must-have pomůckou by také měla být rozjasňovací tužka, kterou dávejte těsně pod linii obočí. Krásně tak zvýrazníte pohled. Kromě kosmetických doplňků ale je moderní stále větší extravagance při úpravě obočí například v podobě květinového zdobení či barvení do výrazných barev jako je růžová či zelená.

Přirozený, ale drahý microblading

Novinkou je také 3D tetování obočí, které na rozdíl od klasického permanentního make-upu vytvoří přirozené obočí. Vytváří se tzv. metodou vláskování, za použití přírodního pigmentu do vrchní vrstvy pokožky za pomoci čepelky ve tvaru chloupků. Této metodě se říká Microblading a měla by vydržet 1 až 2 roky. Ideální je tento zákrok u lidí se sušší pokožkou, protože barva vydrží déle. Velmi pečlivě si ale vyberte salón, kam jdete. U nevyškolených kosmetiček můžete riskovat, že obočí bude vypadat neprofesionálně nebo budete mít tvar, se kterým nebudete spokojeni. Rozhodně se vyplatí kouknout na recenze místa, kam se chcete objednat. Nevýhodou jsou ale stále vysoké ceny, které se pohybují okolo pěti tisíc korun. Navíc do šesti týdnů od Microbladingu je nutné jít na dobarvení vybledlého pigmentu, které většinou stojí jeden až dva tisíce korun. Výsledkem je ale krásné obočí, které vypadá opravdu jak z módního časopisu.

Pozvedněte obočí

Sebelepší tvar ale nepomůže, je-li obočí již díky gravitaci pokleslé a tvoří nám tak zamračený výraz. První známky stárnutí se projevují právě ve formě sníženého obočí. Současným velkým trendem je proto pozvednutí obočí botolutoxinem či u výraznějšího poklesu i speciálním operačním zákrokem browlift.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat