Kolagen: Jaké jsou jeho účinky na pleť i vlasy

22.01.2020 | Krása a móda

Může jedna látka zpomalit tvorbu vrásek, zlepšit pružnost kůže, zmírnit celulitidu a zacelit rozdvojené konečky? Pokud je řeč o kolagenu, tak bezpochyby ano!

O kolagenu se v současné době mluví stále častěji. Tato naprosto nepostradatelná bílkovina se nachází v tkáních, chrupavkách, kostech, zubech, dásních i mezibuněčných hmotách. Jmenovaný protein ovšem není jen jakýmsi „lepidlem“, jež drží tělo pohromadě. Do značné míry se totiž podílí i na kvalitě pokožky a vlasů, což je také důvod, proč se přidává do mnoha kosmetických přípravků i doplňků stravy. Ještě jste žádný nevyzkoušeli? Pak se ochuzujete o tyto výhody!

Zpomalené stárnutí, jemuž se nikdo nebrání

Může kolagen opravdu přelstít kalendář i rok narození? Obrázek o celé situaci poskytují závěry americké studie publikované v magazínu Journal of Medical Nutrition and Nutraceuticals. V těch bychom se dočetli, že ženy, které pravidelně využívají produkty s jeho obsahem, vykazují snížený počet vrásek i lepší elasticitu kůže. Tedy alespoň ve srovnání s těmi, jež si na tuto péči nepotrpí. Celé tajemství tkví v tom, že nahrazuje stárnoucí kožní buňky a poskytuje hydrataci, čímž pleť omlazuje a revitalizuje. Pozitiv je tu ale víc. A to podstatně.

Méně celulitidy? To zní jako sen

TIP redakce

Nevíte si rady s výběrem přípravku pro péči o pleť? Hledáte tu správnou kombinaci kolagenu a kyseliny hyaluronové? Přinášíme vám tento tip – Liftea COLAGENOVA HA od značky Liftec. Tento nutrikosmetický přípravek podporuje mladistvý vzhled pleti, kterou vyživuje zevnitř. Příznivé účinky má také na vlasy, klouby a nehty. Prodává se ve dvou příchutích – vanilková a čokoládová. Péči o pleť si tak můžete doslova každý den vychutnat.

Plavková sezona je sice ještě daleko, nicméně mnozí hrbolatému nešvaru v oblasti stehen a zadních partií vyhlašují válku už teď. Koneckonců, štěstí přeje připraveným! A protože boj s celulitidou si žádá zvláštní zbraně, je třeba vyzdvihnout skutečnost, že kolagen zpevňuje a revitalizuje pokožku, což z něj dělá báječný prostředek proti celulitidě. Dlužno dodat, že pro některé odborníky je také prevencí akné. Jeho blahodárné schopnosti ovšem ocení i hříva…

Zdravá a hustá kštice jako z reklamy

Problémů s korunou krásy existuje celá řada. Někoho trápí pomalý růst, zatímco jiný si stěžuje na nadměrné vypadávání, rozdvojené konečky, extrémní lámavost nebo absenci lesku. I řešení těchto potíží představuje kolagen! Podporuje zdraví a hustotu vlasů, zatímco zabraňuje šedinám. Rovněž stimuluje růstový proces i regeneraci. V organismu navíc působí antioxidačně a inhibuje škodlivé volné radikály, jež poškozují stav a strukturu vlasových folikul. Sluší se zmínit, že jeho přítomnost v systému je důležitá také pro budování svalů, trávení a elasticitu cév. I když je kolagen hodně schopný, neznamená to, že můžete v péči o sebe usnout na vavřínech.

Jídlo, spánek a odpočinek. To je základ

Mladistvou vizáž lze výrazně podpořit i vhodným stravováním, pravidelnou fyzickou aktivitou a dostatkem kvalitního spánku. Co se týká vlasů, ty vás pochválí za to, že je každodenním mytím nebudete zbavovat potřebných olejů a zřeknete se těsných účesů. Když také dáte častěji volno horkým stylingovým nástrojům, na jejich kvalitě to brzy poznáte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat