Zlozvyky škodící vašim vlasům

Často používáte suchý šampon? V krizi spoléháte na těsné účesy? To se na stavu vašich kadeří může neblaze podepsat. Stejná výstraha platí i pro nadměrné kartáčování!

Ať už máte vlasy dlouhé, krátké, rovné či kudrnaté, jistě se jim snažíte poskytovat tu nejlepší možnou péči, aby byly zdravé a krásné. Jste si ale jistí, že všechno, co děláte, jim vážně tolik prospívá? Třeba tyto běžné návyky koruně krásy pořádně škodí!

Česání. Méně je někdy více

V dobách našich babiček panoval názor, že kdo chce mít husté a lesklé kadeře, ten by jim měl každý den dopřát alespoň sto tahů hřebenem. Je tomu ale skutečně tak?

„Nadměrné kartáčování ohrožuje citlivou pokožku hlavy i vnější vrstvu vlasů. S česáním by se to rozhodně nemělo přehánět, protože může způsobit nevratné škody,“ varuje americká dermatoložka Melissa Piliang, jejímž působištěm je Clevelandská klinika. Co dalšího si raději rozmyslet?

Těsný účes. Z něj nic dobrého nekouká

Jak dát nepoddajnému, zacuchanému či krepatému nadělení nějaký tvar, který by v práci nevzbuzoval rozruch? V ranní časové tísni se nabízí spásná možnost v podobě utaženého drdolu, copu nebo culíku. Ano, momentálně vám to vytrhne pomyslný trn z paty, ovšem bez následků se to rozhodně neobejde.

„Příliš těsné účesy vlasy doslova vytrhávají. Navíc způsobují postupné odumírání folikul a ohrožují tak růst. Já osobně doporučuji používat lehčí gel, který účes uhladí. Je to mnohem zdravější a bezpečnější,“ myslí si kadeřník celebrit Frank Galasso. Mimochodem, do rukou tohoto profíka se pravidelně svěřuje třeba Gwyneth Paltrow, Calista Flockhart, Kim Kardashian nebo Lisa Marie Presley.

Suchý šampon? Všeho moc škodí

Jsou chvíle, kdy se jako nejrozumnější a nejrychlejší první pomoc jeví suchý šampon, jenž kštici vmžiku odmastí a zbaví nečistot. Můžete ho ale používat tak často, jak se vám zlíbí?

„Suchý šampon má jednu velkou nevýhodu. Nedovolí totiž pokožce hlavy dýchat. Občasná aplikace nijak nevadí, ovšem v případě, že jeho služeb využijete několik dní po sobě, riskujete tvorbu lupů i nadměrné vypadávání,“ vysvětluje výše jmenovaný expert s hvězdnou hollywoodskou klientelou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat