Odstranění keloidní jizvy bez zákroku laseru

Nechcete podstoupit laserové ošetření, které by vizáž keloidní jizvy vylepšilo? Dejte šanci jablečnému octu, česneku nebo medu! Jak s těmito přírodními zbraněmi zacházet?

Keloidní jizva není totéž, co „normální“ jizva. Rozdíl spočívá v tom, že keloid zpravidla roste i za okraje původní rány, přičemž se vyznačuje nadměrným růstem tkáně. Jedná se proto o jakýsi „výstupek“, který může vzniknout následkem akné, piercingu, neléčených popálenin, planých neštovic, chirurgického zákroku nebo řezného poranění. Čím se tahle neestetická svízel léčí? Obvykle steroidními injekcemi, okluzními bandážemi a kryoterapií, popřípadě laserem. Nebo pomocí domácích metod! Tyhle stojí za vyzkoušení…

Jablečný ocet, univerzální ochucovadlo

Jablečný ocet není jen tak obyčejnou kuchyňskou přísadou. Vzhledem k tomu, že vykazuje antibakteriální, antivirové a antimykotické vlastnosti, může být alternativním řešením řady zdravotních komplikací. Zaměstnat ho lze i v případě akné, vypadávání vlasů či jejich pomalého růstu, stejně jako při dietě. Jestli dokáže vylepšit také vzhled keloidního nadělení? No samozřejmě. Pokud je jizva čerstvá, raději ho zřeďte s vodou, jinak si konkrétní zasažené místo potírejte čistým jablečným octem, ideálně několikrát denně. Čím častěji tak učiníte, tím dříve uvidíte změny.

I česnek se hlásí o slovo

Česnek měl v historii mnoho funkcí. Pro některé národy byl afrodiziakem, zatímco jiní v něm viděli stimulant reprodukce, první pomoc při uštknutí hadem nebo ochranu před upíry. Vy si rozmělněným stroužkem můžete ošetřovat zmíněný kožní výstupek, což při každodenní aplikaci přinese výsledky.

Med se nehodí jenom do čaje

O tom, že med je zdravý, nepochybuje asi vůbec nikdo. Ostatně, jako lék se využíval už v antických kulturách. Věřili byste tomu, že tehdy tato lepkavá kapalina sloužila k ošetření zánětů, vředů, oparů, plešatosti i ztuhlých kloubů? Ovšem jeho regenerační schopnosti z něj dělají také ideální nástroj pro zmírnění keloidních jizev. Stačí ho nanášet pravidelně!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat