Staré účesy jsou zase v módě

​Někdy jsou minulé styly v současnosti zastaralé a překonané. Ale někdy je přesně ten retro styl znovu trendy. Stejně jako je to třeba se starými účesy, které jsou znovu módní i v roce 2020.

Tyto staré účesy slaví v letošním roce svůj comeback. A nutno dodat, že vlastně i právem, protože některé z nich snad nezestárnou nikdy. A který je váš favorit?

Hladké, nebo kudrnaté mikádo z roku 1920

Mikádo, které je ve všech svých možných variantách letos naprostým hitem, nosily dříve ženy rebelky. Vlasy s délkou po bradu, buď s divokými vlnami nebo uhlazené, rovné, byly ve 20. letech úplnou novinkou. Kráska němého filmu Lya de Putti nebo herečka a moderní ikona Louise Brooks tvořily symboly tohoto střihu. Údajně tenkrát žádný kadeřník nechtěl ženám jejich dlouhé vlasy stříhat, proto chodily do pánského holičství. To byla revoluce!

Účes na kluka z let 1950 až 1960

Že jsou dlouhé vlasy symbolem ženskosti? Sophia Loren měla asi jiný názor. Dokázala svým krátkým „italským střihem“, jak smyslný a krásný může být účes s krátkými vlasy. Tento střih byl tak populární, že i Audrey Hepburn si nechala ve filmu „Prázdniny v Římě“ udělat klučičí sestřih a začala tím novou historii.

Foukané vlny z 1970

Velká, větší, největší – foukaná vlna. Tak znělo heslo účesů  z let 70. Všechny ženy a dívky toužily po takových nadýchaných vlnách jako měla Farrah Fawcett v „Charlieho andílcích“. Vlny foukané ven směrem od obličeje ho krásně rámovaly. Sama princezna Diana byla tímto účesem tak nadšená, že si nechala svůj účes foukat přes velký kulatý kartáč.

Účes jako Rachel z 1990

Ani po více než 20 letech neztratil americký sitcom „Přátelé“ nic ze své oblíbenosti. Seriál o šesti přátelích, kteří bydlí na Manhattanu, Jennifer Aniston proslavil. Ale ještě předtím, než lidé znali její jméno, všichni znali účes její postavy: Rachel Green. A už zakrátko běžely ženy po celém světě ke kadeřníkovi a chtěly účes „na Rachel“. Za tenhle ikonický střih je odpovědný vlasový stylista Chris McMillan. Tupý sestřih, tedy když je přední část kratší, a rámuje tak obličej, nosila Rachel během celé série – někdy kratší, někdy delší, někdy světlejší a někdy hladší.






Celkem 23 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat